Subota, 19 listopada, 2024

Mađarska poslala policiju na makedonsko-grčku granicu

Vrlo

Mađarska je u ponedjeljak poslala 31 policajca na makedonsko-grčku granicu, gdje će do 4. veljače pomoći makedonskim kolegama na sprečavanju priliva novih izbjeglica s istoka.

Šef za odnose s javnošću pri Ministarstvu unutarnjih poslova Makedonije Natalija Spirova-Kordić potvrdila je da će na graničnom prijelazu Tabanovce mađarski policajci patrolirati zajedno s makedonskim kolegama.

“Sutra u 10 sati na graničnom prijelazu s Grčkom biće održan brifing gdje će se mađarski policajci upoznati s trenutnim stanjem na terenu i aktivnostima koje će poduzeti sa svojim makedonskim kolegama”, izjavila je Spirova-Kordić.

Posao mađarskih policajaca biće da reguliraju tok pristizanja izbjeglica koji preko Makedonije žele ući u unutrašnjost Europe, sapćio je danas državna policija Mađarske.

Skoro 400.000 izbjeglica ušlo je tijekom 2015. godine u Mađarsku, od kojih je većina nastavila za Njemačku i druge zapadne države. Priljev je praktično prestao nakon što su mađarske vlasti odlučile podići bodljikavu žicu na svojim granicama sa Srbijom i Hrvatskom u listopadu prošle godine.

Isto je učinila i Makedonija, koja je krajem studenog postavila metalnu ogradu na južnoj granici s Grčkom na djelu gdje izbjeglice u najvećem broju prolaze na putu za zapadnu Europu.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zagreb u kazalištu provala: Braća Zeba kao moderni Robin Hoodovi postaju hit

U svijetu zagrebačke elite, gdje je broj apartmana s mramornim podovima gotovo jednak broju tajnih bankovnih računa, jedan bivši...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -