Srijeda, 15 svibnja, 2024

VRISAK SA IVAN SEDLA: Na ulazu u Sarajevo postavljen plakat s porukom "Kanton s posebnim rashodovnim potrebama"

Must Read

Vriskovci su rano  jutros na pravcu Sarajevo Mostar, točnije pred ulazom u Sarajevsku županiju postavili transparent pored ploče Dobrodošli u Kanton Sarajevo.
Transparent minijaturnih dimenzija u odnosu na ploču s natpisom “Dobrodošli u Kanton Sarajevu” koja je puno većih dimennzija od Vriskovog i formalno podsjeća na odnos Sarajeva naspram drugih 9 županija i kantona u Federaciji BiH. Prihodi drugih kantona/županija od raspodjele javnih prihoda zaista su minijaturni i mizerni u odnosu na one koje dobiva Kanton Sarajevo – baš kao što i formalno estetski ove dvije ploče pokazuju, kazuju nam mladi iz Vriska.
Osim toga, trenutačna situacija podsjeća i na film Igre gladi ( Hunger games) budući da je Kanton Sarajevo privilegirana zona s visokim stupnjem centralizma, unitarizma i u konačnici zona bogata političkim, medijskim i institucionalnim manipulacijama i nasiljem.
Upravo zbog toga – pozdrav trostruke zavojnice kao iz istoimenog filma je pozdrav svih onih koji se bore za fundamentalna politička prava i ustavnu kao i fiskalnu ravnopravnost.
Poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo ovu situaciju

Englezi su 4 putra Sjevernim Ircima nametnuli prvog čovjeka  u UK piramidi koji ih tamo "predstavlja". Englezi su nasilno izmjenili...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -