Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Obama i Putin sastali se na marginama G20 summita u Turskoj: Sirija i Ukrajina bile su dvije ključne teme razgovora

Must Read
Na marginama jučerašnjeg G20 summita koji se održava u Turskoj, sastali su se američki predsjednik Barack Obama i ruski predsjednik Vladimir Putin. Ruski dužnosnici ističu kako je sastanak trajao oko 30 minuta te kako su ključne teme razgovora bile Sirija i Ukrajina. Lokacija sastanka bila je uistinu neformalna – sastali su se u kafiću zgrade u kojoj se održava G20 summit.
“Dvojica lidera imala su opširnu raspravu o dvije teme – prvo o Siriji, a zatim o Ukrajini”, rekao je Putinov pomoćnik, Jurij Ušakov. “Strateški ciljevi glede borbe protiv ISIL-a su, u principu, vrlo slični između Rusije i SAD-a, ali razlike postoje kada je riječ o taktici”, rekao je.
Jedan američki dužnosnik rekao je u razgovoru za Reuters kako su Obama i Putin dogovorili “potrebu za sirijskim političkim procesom i tranzicijom” kojoj bi prethodili UN pregovori između sirijske vlasti i opozicije. Također ističe kako su Putin i Obama složni da se u Siriji mora uspostaviti prekid vatre između vladinih i opozicijskih snaga.
Po pitanju Ukrajine, američki dužnosnik rekao je kako je Obama naglasio svoju potporu za sporazum iz Minska kojime se uvelike okončao sukob između vladinih i pobunjeničkih snaga na istoku te zemlje.
VIDEO:
iz
- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija pozvala britanskog veleposlanika: Ako vi nas i mi ćemo vas

Rusija je prvi put službeno zaprijetila Britaniji napadima na njezin teritorij. "Iskoristi li Ukrajina rakete koje joj je dostavila Velika...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -