Petak, 3 svibnja, 2024

IVANIĆ: Izbjeglice na Balkanu ne mogu prouzročiti rat, ali mogu stravične probleme i tenzije

Must Read

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je za TV1 kako ne vjeruje u mogućnost izbijanja ratnih sukoba na zapadnom Balkanu, ali da bi zadržavanje izbjeglica iz Sirije na ovom području moglo prouzročiti stravične probleme i tenzije, te negativan politički ambijent.
“Ne vjerujem u mogućnost sukoba, ali mislim da zemlje zapadnog Balkana ni ekonomski ni u bilo kojim drugim kapacitetima nisu u stanju izdržati taj pritisak. Čak ni ti ljudi ne bi ovdje bili sretni i zadovoljni, sami bi proizveli određene probleme, što bi bio negativan scenarij”, smatra Ivanić.
Mišljenja je da bi trebalo ozbiljno uzeti u razmatranje upozorenje njemačke kancelarke Angele Merkel na moguće vojne sukobe na Balkanu ako Njemačka zatvori svoju granicu s Austrijom za izbjeglice treba. No, ističe kako je ova izjava više upućena njemačkoj javnosti o značaju poteza ove države kada su u pitanju izbjeglice.
“Smatram da je prejaka ocjena o ratnim sukobima, ali da bi bilo stravičnih problema, tenzija i negativnog političkog ambijenta, bilo bi. Sve trzavice koje se pojavljuju proizvode negativan ambijent i dodatno usložnjavaju našu unutarnju, ionako, krhku stabilnost”, zaključio je Ivanić./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -