Petak, 3 svibnja, 2024

SASTANAK O SIRIJI U BEČU Predlaže se primirje na razini cijele zemlje

Must Read

Ukupno 19 globalnih i regionalnih sila okupilo se jučer u Beču kako bi razgovarali o situaciji u Siriji. Cilj razgovora trebao bi biti postizanje prekida vatre između vojske i opozicije na prostoru cijele zemlje.

Za vrijeme novinske konferencije ruski MVP Sergej Lavrov rekao je: “Jedan od najvažnijih dogovora danas je da će se od UN-a zatražiti da okupi predstavnike sirijskih vlasti i opozicije kako bi započeli politički proces. Taj proces trebao bi dovesti do stvaranja strukture koja će pomoći u pripremi za novi Ustav i održavanje izbora koji trebaju biti kontrolirani od strane UN-a. Svi sirijski državljani trebaju imati pravo izaći na izbore, uključujući i izbjeglice u drugim zemljama”.

No, naglasio je kako u slučaju postizanja primirja terorističke organizacije neće biti uključene. “Imamo zajedničkog neprijatelja i ne smijemo dopustiti da taj neprijatelj preuzme kontrolu, niti u Siriji niti u bilo kojoj drugoj zemlji”, rekao je Lavrov.

Na jučerašnjem sastanku u Beču nazočni su bili visoki predstavnici ovih zemalja: Rusija, SAD, Saudijska Arabija, Turska, Irak, Italija, Egipat, Velika Britanija, Njemačka, Libanon, Katar, Iran, Francuska, Kina, EUA, Jordan, Oman te predstavnici EU-a i UN-a.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Škorina sestra: Nisam izašla iz stranke, samo sam podnijela ostavku na sve dužnosti

ŠKORINA sestra Vesna Vučemilović, članica Suverenista koja je na listi DP-a dobila mandat u saboru, popodne se oglasila i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -