Published On: Sat, Oct 31st, 2015

Veleposlanica BiH Renata Paškalj predala vjerodajnice predsjednici Republike Hrvatske

Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Renata Paškalj predala je vjerodajnice predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović na svečanoj audijenciji u Uredu predsjednice Republike Hrvatske na Pantovčaku.

Tom prigodom veleposlanica Paškalj prenijela je srdačne i prijateljske pozdrave Predsjedništva Bosne i Hercegovine predsjednici Republike Hrvatske, zahvalila na iskazanoj privoli za obavljanje ove odgovorne i časne dužnosti, te iskazala opredjeljenje kako će svoj diplomatski rad usmjeriti na jačanje, unapređenje i podizanje na još višu razinu dobrosusjedskih i prijateljskih odnosa između BiH i Hrvatske.

U razgovoru koji je uslijedio nakon predaje vjerodajnica iskazan je visok stupanj međusobnih odnosa između dviju zemalja koji se manifestira kroz brojne susrete na najvišoj i visokoj razini. Razmijenjena su i stajališta o aktualnim zbivanjima u BiH, njenom euroatlantskom putu i perspektivi, kao i pravcima i oblicima za proširenje i jačanje međusobne suradnje između dvije države, priopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.