Utorak, 7 svibnja, 2024

RADONČIĆ: Mi želimo raditi. DF-ovci su želljeli ucjenjivati. Zato smo blokirali blokadu DF-a

Must Read

U “Dnevniku D” Federalne televizije sinoć je gostovao Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB). Radončić je govorio o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, ulasku SBB-a u vlast, te europskom putu BiH.

Na pitanje što je SBB ponudio SDA, pa je Izetbegović tu ponudu nazvao galantnom, lider SBB-a je odgovorio:

– Ponudili smo nešto što nije viđeno u političkoj praksi. DF, kao dio vladajuće koalicije nije htio glasati za reformske zakone. Mi smo glasali za oko 30 zakona na dva zasjedanja i napravili smo viši prodor u parlamentarnom životu i u zakonima nego Federalna vlada u četiri godine, a da nismo tražili ništa.

Mi smo rekli da nećemo dozvoliti da DF ucjenjuje SDA i da zemlja bude blokirana i građani kažnjeni. Mi želimo graditi, mi želimo da se nastavi Koridor 5C do Mostara, želimo spojiti Krajinu i Sarajevo, želimo brzu cestu Tuzla – Sarajevo, želimo Sarajevo kao grad koji ima 14 uzdužnih prometnih traka i dvije transferzale koje će od Sarajeva napraviti prijestolnicu. Mi to ništa ne možemo postići gledajući iz oporbe kako se neki svađaju, stalno glume patriotizam i pale šamarčine SDA-u da su nesposobni. Evo, mi ćemo asistirati besplatno. Ne tražimo funkcije, ne tražimo ništa. Vi znate da od četiri nova ministra, dva uopće nisu članovi SBB-a. Mi smo rekli: “Mi nećemo stranačku državu, mi hoćemo vladu eksperata, hoćemo vladu menadžera”, i tako smo uradili, pojasnio je Radončić.

Govoreći o Nerminu Džindiću, SBB-ovom novom ministru energetike, industrije i rudarstva FBiH, Radončić je kazao da je SBB građanima obećao društvo jednake šanse i da će Federalna vlada participacijom SBB-ovih ministara biti jedinstven tim.

Ja nisam htio birati potpuno anonimnog čovjeka u smislu biznisa, kao naprimjer gospodina Bajrovića, nekog mlađahnog entuzijastu koji će se svađati s premijerom. Meni odgovara da premijer i ministar ključnog ministarstva budu prijatelji i da rade kao tim. Zašto bi to bio minus? Mi smo rekli da će BiH prvi put vidjeti novu vrstu koaliranja gdje cijela Vlada radi kao tim, pojasnio je lider SBB-a.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Prije 33 godina goloruki širobriješki Hrvati pokušali su zaustavili kolonu tenkova JNA. Nažalost nije im uspjelo,kolona je za par dana prošla gdje je...

Godinu i nešto kasnije 160 naoružanih Hrvata položit će život u srazu s tim tenkovima na Kupresu. Među njima će...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -