Srijeda, 15 svibnja, 2024

10 stvari koje niste znali o Ernestu Hemingwayu

Must Read

10 stvari koje niste znali o Ernestu Hemingwayu
Poznati pisac rođen je  1899. godine
Neka od njegovih najpopularnijih djela su “Muškarci bez žena”, “Zbogom oružje”, “Imati i nemati”, “Za kim zvono zvoni” te “Starac i more”, a Ernest Hemingway zasigurno je jedan od najpoznatijih američkih spisatelja kojeg se osim po njegovim radovima pamti i po veoma turbulentnom životu. Ženio se četiri puta, volio je ribolov i boks, družio s ljudima koji su živjeli na rubu jer su ga inspirirali, a za teme o kojima je pisao birao je neke od najmračnijih. Mi vam danas donosimo zanimljivih deset činjenica o poznatom piscu.
1. Omiljeno piće mu je bilo suhi Martini.
2. Ernest Hemingway preživio je malariju, rak kože, hepatitis, dijabetes, ozlijeđenu slezenu, bubreg, jetru, napuknuće lubanje i dvije avionske nesreće.
3. Obožavao je  polidaktilne mačke.
4. Mogao je napisati kratku priču u samo šest riječi. Naime, jednom se okladio u isto i pobijedio napisavši: “For Sale: baby shoes. Never worn.” (“Za prodaju: dječje cipele. Nikada nošene.”)
5. Nikada nije imao problema s mamurlukom (navodno je bez prestanka bio pod utjecajem alkohola).

Ernest Hemingway
6. Volio je boks i čak je neko vrijeme bio amaterski boksač. U svom dvorištu u Key Westu je čak imao i boksački ring gdje se zabavljao s gostima.
7. On i James Joyce bili su najbolji prijatelji i zajedno su provodili vrijeme u pariškim barovima gdje su najčešće upadali u nevolje tako da je Joyce započinjao tuče, a Hemingway mu se redovito u tome pridruživao.
8. Hemingway je imao dobre recepte za kuhanje pa je tako jednom u svojoj kolumni objavio recept za pitu od jabuka, a njegov najpoznatiji je onaj za hamburger koji je zajedno s nekim ostalima završio u muzeju.
9. Ženio se četiri puta.
10. Kada je bio mali, majka ga je odijevala u žensku odjeću jer je jako željela dvije djevojčice, a kako je Hemingway imao sestru, tako su hodali uokolo u jednakim ružičastim cvjetnim haljinama…

Ernest Hemingway
 
 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo ovu situaciju

Englezi su 4 putra Sjevernim Ircima nametnuli prvog čovjeka  u UK piramidi koji ih tamo "predstavlja". Englezi su nasilno izmjenili...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -