Nedjelja, 28 travnja, 2024

Europska unija pravi od Balkana tampon zonu za izbjeglice

Must Read

ojedini njemački mediji nakon summita u Bruxellesu ističu da Europska unija pravi od Balkana tampon-zonu za izbjeglice, unatoč tome što su premijeri Srbije, Bugarske i Rumunjske poslije subotnjeg sastanka u Sofiji izjavili da upravo to neće dopustiti.

U analizi akcijskog plana koji su u BRIELLE usvojili čelnici 10 zemalja EU i tri balkanska kandidata za članstvo, berlinski lijevo orijentirani dnevni list Tageszeitung navodi da će Balkan platiti cijenu evropkse politike odvraćanja izbijeglica.

“Balkan će postati jedna tranzitna zona u kojoj će ‘legitimne’ izbjeglice biti odvajane od onih koji nemaju šanse da dobiju azil i koje će kasniije biti deportirane”, piše njemački list “, dodajući da” umjesto da izbjeglicama bude dozvoljeno da prođu iz jedne u drugu zemlju, kao što su to do sada radile, balkanske zemlje će morati iih zadrže u takozvanim hot-spots “.

Kako ocjenjuju ostali njemački mediji, suština usvojenog akcijskog plana od 17 točaka jeste da se uspori priljev izbjeglica, odnosno da rijeka ljudi od Grčke do Njemačke teče mirno i organiziranije, i da dio njih ostane u zemljama na takozvanoj balkanskoj ruti.

Njemačka kancelarka Angela Merkel u utorak je u Ninbergu razgovarala s građanima uvjeravajući ih da Njemačka može podnijeti ogroman broj novopridošlica.

“Da, njih je vrlo, vrlo mnogo, ali nas je 80 milijuna”, rekla je Merkel, priznajući da u ovom momentu savldavanje izjbegličke krize nije perfektno.

– See more at: https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hr&rurl=translate.google.com&sl=sr&tl=hr&u=http://www.avaz.ba/clanak/202224/evropska-unija-pravi-od-balkana-tampon-zonu-za-izbjeglice&usg=ALkJrhjzDPb1lu_GivuV5q82q7_Llq4RmA#sthash.VsI9tOP0.dpuf

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Neonacistička austrijska mržnja prema Srbima drži slučajeve zločina Al Qaede nad Hrvatima u ladicama. Evo zašto…

Nisu to Sri htjeli niti planirali, ali sudbina povijesti je htjela da Austrija koja je počela Prvi Svjetski rat...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -