Nedjelja, 28 travnja, 2024

SARAJEVO: SIPA uhitila tri osobe zbog navođenja na prostituciju

Must Read

SARAJEVO – Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su u operativnoj akciji “Lipstick”, na širem području Sarajeva slobode lišili tri osobe i pretražili objekte na tri lokacije.

Navedene aktivnosti realizirane su po nalozima Županijskog suda u Sarajevu i Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, au suradnji s policijskim službenicima MUP-a Županije Sarajevo.

Akcija je rezultat višemjesečne istrage koju su istražitelji SIPA-e proveli pod nadzorom Županijskog tužiteljstva.

Slobode su lišene osobe inicijala SK (1984), ON (1978) i M.Š. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organiziranog kriminal, u svezi sa kaznenim djelom navođenje na prostituciju i kaznenim djelom pranje novca Kaznenog zakona FBiH.

Navedene osobe sumnjiče se da su sudjelovale u organiziranju ili vođenju aktivnosti u svezi s pružanjem seksualnih usluga na području Županije Sarajevo i šire, tako što su ostvarivali kontakte s korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga, a zatim su na dogovoreno mjesto prevozili osobe koje su pružale seksualne usluge i dolazili po njih. Prvoosumnjičeni je za navedene usluge naplaćivao 50% od dogovorenog iznosa, čime je stekao znatnu protupravnu imovinsku korist.

Tijekom pretrage pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, i to: mobiteli, SIM kartice, određeni novčani iznos, dva komada vatrenog oružja sa streljivom i drugi predmeti.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuju, nakon čega će, uz IZVJEŁĆE o postojanju osnova sumnje o počinjenom kaznenom djelu i počiniteljima, biti predate na dalje postupanje Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hrvati su na izborima mogli izabrati trojicu iz dijaspore neovisnih o Plenkoviću. Mogli su nadzirati Vladu RH. Nisu to učinili. Stiže već sve na...

Ovako govori hrvatski predsjednik o plinovodu i američkim ucjenama. Jednostavno je. Hrvatska je već trebala poslati poruku SAD-u da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -