Srijeda, 29 svibnja, 2024

Naša stranka: DF i SDP zlouporabom vitalnog nacionalnog interesa prepisuju recept blokade od SDA

Must Read

Naša stranka smatra odluku SDP-a , SNSD-a i DF-a da putem svojih delegata u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH zatraži zaštitu etničkog interesa na proceduru u kojoj je Prijedlog izmjena Zakona o državnoj službi poslan od strane Vlade u Parlement FBIH, neodgovornom zloupotrebom ovog ustavnog mehanizma

 

“Delegati Naše stranke u Domu naroda, jednako kao i naš zastupnik u Predstavničkom domu, odlučno su bili protiv hitne procedure, jer predlagač nije naveo niti jedan razlog koji bi je opravdao. Također smo protiv ovog zakona u formi u kojoj je usvojen na Predstavničkom domu nakon što su amandmani odbijeni, ali mi se nikada nećemo spuštati na nivo da mehanizam za zaštitu vitalnih etničkih interesa zloupotrebljavamo u političke svrhe, kao što je to nekad činila SDA, a danas SDP i DF”, kazao je Predrag Kojović.

 

“Mi smo snažnim argumentima uspjeli ubijediti članove zakonodavno-pravne komisije ovog tijela da zatraže povratak prijedloga u redovnu proceduru, i predložili amandmane koji bi značajno, pa rekao bih i suštinski, izmijenili Prijedlog zakona. Prvi princip odgovorne politike je da cilj ne opravdava sva sredstva za njegovo postizanje i naš stav je da se jedna politika, osim po svojim ciljevima, sudi i po sredstvima kojima se koristi. Čak i kad bi to bilo u našu korist, mi odbijamo da djelujemo po modelima koje su izmislili i podržavaju zagovornici principa prema kojim etničke grupe imaju više prava u odnosu na građane BiH”, zaključio je Kojović.

 

 

(FENA/dh)

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -