Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

MLADEN IVANIĆ: U Siriji s islamistima ratuje oko 150 građana BiH

Must Read

“Od oko 300 građana BiH koji su se borili u Siriji u redovima Islamske države, kada smo uveli kazne, vratilo se oko 100 građana, oko 50 je poginulo i oko 150 još tamo ratuje. Za nas je to ogroman broj”, rekao je Ivanić.
U redovima vojske Islamske države u Siriji bori se još oko 150 građana BiH i između 50 i 100 građana Kosova, rekli su u srijedu navečer dužnosnici BiH i Kosova na petom Beogradskom sigurnosnom forumu.
“Od oko 300 građana BiH koji su se borili u Siriji u redovima Islamske države, kada smo uveli kazne, vratilo se oko 100 građana, oko 50 je poginulo i oko 150 još tamo ratuje. Za nas je to ogroman broj”, rekao je član Predsedništva BiH Mladen Ivanić na panelu o Berlinskom procesu suradnje u regiji.
Zamjenik ministra za europske integracije Kosova Ramadan Ilazi rekao je da je u Siriji aktivno oko 50 do 100 boraca s Kosova, i ocjenio kako je regrutiranje boraca posljedica “prenosa lojalnosti sa zemlje i nacije na veru”, prenose mediji.
Ilazi je ukazao kako je to izraženo na Kosovu i u BiH, s obzirom da građani nemaju jasnu sliku o budućnosti, i zbog izostanka konkretnog napretka u europskim interacijama i jasne europske perspektive.
Generalni direktor Direktorata za susjedsku politiku i pregovore o proširenju u Europskoj komisiji Christian Danielsson rekao je da se borci za Islamsku državu regrutiraju na Balkanu, ali i u Švedskoj odakle je on, ocjenivši da je to u Švedskoj to pitanje integracije, a na Balkanu više rezultat ekonomskih problema i radikalizacije.
Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -