Petak, 3 svibnja, 2024

Njemačka očekuje nove napade desničara protiv stranaca

Must Read

BERLIN – Njemačka služba za zašitu Ustava pribojava se da bi moglo doći do daljnjeg rasta desno-ekstremističkog nasilja protiv stranaca, piše danas njemački dnevnik “Tagešpigel” i prenosi izjavu šefa te službe Hans-Georg Masena koji kaže da postoje masovne kampanje protiv azilanata.
Masen je rekao da desno – ekstremističke stranke Ncionaldemokratska partija (NPD), Desnica, Treći put i Za NRW na svojim Internet – stranicama upravo su foklusirane na tu temu.
“Premda se partije verbalno distanciraju od nasilja, one snose suodgovornost, ako dođe do nasilja nekih prosvjednika protiv azilanata”, rekao je Masen i izrazio zabrinutost što “pospješivanje mržnje protiv izbjeglica dovodi do dalje radikalizacije desno -ekstremističke scene”.
“Desno-ekstremistička scena se do duše, smanjuje ali raste udio desnih ekstremista, spremnih na nasilje i to u ovom momentu iznosi 50 posto”, kazao je Masen.
Kada je riječ o nasilnim demonstracijama desničara i neonacista protiv izbjeglica, u Njemačkoj se najčešće govori o Hajdenau, gradiću pored Dresdena, kome kako kažu gradski oci na srcu “leži obiteljski život”, a gdje su neonasti u demonstracijama protiv smještaja izbjeglica povrijedili najmanje 31 policajca i gdje je i sama kancelarka Angela Merkel dočekana zvižducima desničara.
Demonstracije u Hajdenau organiizovala je NPD, partija o čijoj se zabrani već dugo “lome koplja” u Njemačkoj.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -