Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Frank Sintra bio je prvi “The Voice”

Must Read
Ove godine navršava se 100 godina od rođenja Franka Sinatre, što je iznimna prilika za raznoliko obilježavanje lika, rada i djela velikog američkoga pjevača…
Diskografi su već počeli, izdavanjem kolekcije Ultimate Sinatra sa sabranim djelima Franka Sinatre nastalim između 1939. i 1979. godine, s mnogo do sada neobjavljenih snimaka. Pedantni kroničari istražili su i došli do zaključka da je za života Sinatra imao 1400 snimanja tj. snimki.
Ultimate Sinatra objavljen je u nizu različitih CD i vinilnih izdanja uključujući i De Luxe CDizdanje s knjigom od 80 stranica. U međuvremenu su izdani deseci kolekcija Greatest Hits iliThe Best Of, no ovo je najsveobuhvatnije, najluksuznije i najvrednije izdanje. ‘Dodatnu vrijednost’ ovog izdanja čine prve snimke iz 1939. koje su mu i donijele status prve prave pop zvijezde u povijesti glazbe.
Bio je idol tinejdžerica, iako tada još nije bio u uporabi termin tinejdžer i glazba za tinejdžere. Tek 50-ih godina 20. stoljeća tinejdžeri imaju svoju glazbu – rock and roll i začinjavaca poput Elvisa Presleya, Chucka Berryja i ostalih.
Sinatra je u početku smatrao Presleya konkurencijom i tipom koji mu je oteo krunu, ali vrijeme je pokazalo da su obojica postali veliki da veći nisu mogli biti. Frank Sinatra postao je ikonom američke i svjetske glazbe. Postao je The Voice, vjerojatno najveći pjevač 20. stoljeća, a sličan njemu nije se pojavio, evo, ni u 21. stoljeću.
Najozbiljniji kritičari pisali su o njemu hvalospjeve, a skandalima je punio i društvene rubrike i kao pjevač i kao glumac. Za sporednu ulogu u filmu Odavde do vječnosti dobio je i Oskara, a optuživan je i kao navodni prijatelj komunista i mafijaša, ali je bio i prijatelj s Johnom F. Kennedyjem.
Frank Sinatra imao je buran privatni, društveni, glazbenički i glumački život kao malo tko među umjetnicima.
- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -