Utorak, 7 svibnja, 2024

TKO “CRTA” SVASTIKE? Još jedan dokaz da Mostaru treba više specijalizacija na psihijatriji

Must Read

Na nekoliko reklamnih panoa u Mostaru ispisana su nacistička obilježja.

Na jednom od panoa nacrtan je kukasti krst ispod kojeg piše “14/88″, a sa druge strane crnom bojom ispisano slovo “U” iznad koga piše “NDH”.

U centru grada na jednom od reklamnih panoa nacrtan je još jedan kukasti krst ispod koga piše “UM 94″ i “Ustaše Mostar”.

Ovaj najnoviji nacistički ispad došao je u trenutku kada Mostar obilježava 10. godišnjicu upisivanja Starog mosta i stare jezgre grada na UNESCO-ovu listu svjetske kulturne baštine.

Inače pojave ustaških znakova  i svastika u BIH u pravilu se pripisuju Hrvatima. Što  i ne mora biti slučaj s obzirom na lokacije ispada i strukturu ustaške vojske u ovoj zemlji, u kojoj nisu bili samo Hrvati. U Mostaru se obično nakon pojave svastika čuju komentari kako su to namjerno napisali ovi, ili oni, ovisno na kojoj strani grada su osvanule i ovisno kome pitanje postavite.

U prilogu tabela iz drugog svjetskog rata o tome koliko je koga završilo u ustaškim postrojbama:

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

IMAJU PODATKE DA ĆE GA FBI UHITITI? Hrvatska proširuje LNG terminal na Krk bez obzira što Murphey blokira projekt Južne interkonekcije

Američki veleposlanik u Sarajevu prilično je poljuljao ugled Amerike na ovim prostorima lobirajući za to da hrvatski plinski biznis...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -