Utorak, 30 travnja, 2024

AKCIJA U ZAGREBU Pao balkanski ogranak bande Pink Panter, uhvaćena i dvojica bh. državljana

Must Read

Ogranak bande Pink Panter uhapšen je jučer u novozagrebačkom naselju Siget oko 9 sati ujutro čime je zagrebačka policija spriječila pomno isplaniranu seriju krvavih razbojništava, prenosi novinska agencija Patria.

Od šesteročlane bande, koju čine trojica Srba, dvojica BiH državljana te jedan Crnogorac, policija je u pretresima stanova i garaža uz zgradu AMK Siget koje su koristili, zaplijenila više bombi, veću količnu dinamita, oružje, streljivo, mobitele i SIM kartice, raznu dokumentaciju…

Osim toga, otkrili su da je banda ukrala i tri automobila koja su im trebala poslužiti za pljačke – prije i nakon bijega, a koja su trebala potom biti i zapaljena.

Zagrebački su policajci proteklih sedmica ekipu intenzivno pratili i prisluškivali. Preko međunarodne razmjene informacija s francuskom, švicarskom te policijom Bosne i Hercegovine, doznali su da se u glavnom gradu Hrvatske stacionirala kriminalna banda pljačkaša koja ne preza ni pred čime te da su unajmili stan u Novom Zagrebu. Čim su tokom vikenda uvidjeli da se sprema prvi planirani oružani napad i pljačka na stotine tisuća kuna, policajci su preduhitrili “pinkpanteraše”.

Navodno nisu još uvijek uspjeli otkriti koja je institucija trebala prva pasti, a upitno je i kako su ušli u Hrvatsku. Kad su krenula uhićenja, specijalci ništa nisu prepustili slučaju. Sigetom je zavladalo opsadno stanje, ali se pazilo i na sigurnost prolaznika.

– Stani policija! Pucat ću. Stani! – izivikivali su policajci na nekoliko lokacija u naselju dok su pokušavali staviti lisice na ruke razbojnicima, piše Jutarnji.hr.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

SVI ĆE NA CRNU LISTU: Umjesto u Sarajevu, zamislite, u Mostaru održan sastanak Uprava javnih poštanskih operatera u BiH

Predstavnici Uprava tri bh. javna poštanska operatera, HP Mostar, BH Pošte i Pošte Srpske provocirali su danas Michaela Murpheya...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -