AKCIJA U ZAGREBU Pao balkanski ogranak bande Pink Panter, uhvaćena i dvojica bh. državljana

Ogranak bande Pink Panter uhapšen je jučer u novozagrebačkom naselju Siget oko 9 sati ujutro čime je zagrebačka policija spriječila pomno isplaniranu seriju krvavih razbojništava, prenosi novinska agencija Patria.

Od šesteročlane bande, koju čine trojica Srba, dvojica BiH državljana te jedan Crnogorac, policija je u pretresima stanova i garaža uz zgradu AMK Siget koje su koristili, zaplijenila više bombi, veću količnu dinamita, oružje, streljivo, mobitele i SIM kartice, raznu dokumentaciju…

Osim toga, otkrili su da je banda ukrala i tri automobila koja su im trebala poslužiti za pljačke – prije i nakon bijega, a koja su trebala potom biti i zapaljena.

Zagrebački su policajci proteklih sedmica ekipu intenzivno pratili i prisluškivali. Preko međunarodne razmjene informacija s francuskom, švicarskom te policijom Bosne i Hercegovine, doznali su da se u glavnom gradu Hrvatske stacionirala kriminalna banda pljačkaša koja ne preza ni pred čime te da su unajmili stan u Novom Zagrebu. Čim su tokom vikenda uvidjeli da se sprema prvi planirani oružani napad i pljačka na stotine tisuća kuna, policajci su preduhitrili “pinkpanteraše”.

Navodno nisu još uvijek uspjeli otkriti koja je institucija trebala prva pasti, a upitno je i kako su ušli u Hrvatsku. Kad su krenula uhićenja, specijalci ništa nisu prepustili slučaju. Sigetom je zavladalo opsadno stanje, ali se pazilo i na sigurnost prolaznika.

– Stani policija! Pucat ću. Stani! – izivikivali su policajci na nekoliko lokacija u naselju dok su pokušavali staviti lisice na ruke razbojnicima, piše Jutarnji.hr.