Četvrtak, 24 listopada, 2024

DRŽAVA U KLADUŠI NE POSTOJI: Borca protiv radikalnog islama imama Beganovića opet izboli nožem

Vrlo
- Advertisement -

Selvedin Beganović, imam koji je upozoravao na problem odlazaka mještana u rat u Siriju, napadnut je jučer peti put.Efendija Beganović, imam u džematu Trnovo u Velikoj Kladuši, izboden je nožem oko 14 sati u džamiji, objavio je “Avaz”. Nepoznati napadač izbo ga je na više mjesta po ruci, vratu i prsima.

Beganović je prije ovoga posljednji put napadnut u veljači ove godine kada ga je nepoznata osoba također izbola nožem, ispred imamske kuće. Tada je uboden nožem u više dijelova tijela, a ozljede nisu bile opasne po život. Policija je tada pozvala četiri osobe na razgovor.

Prvi napad na Selvedina Beganovića dogodio se 8. prosinca 2014. navečer kada je Beganović izboden nožem. I drugi napad, pet dana kasnije, 13. prosinca prošle godine, također navečer, dogodio se na ulazu u džamiju. Nepoznati napadač tada je Beganovića udario s leđa tvrdim predmetom te je on izgubio svijest. Treći napad dogodio se prvi dan 2015. Nepoznati napadač tada ga je ubo nožem na dva mjesta, jedan ubod bio je u predjelu srca, na sreću, nedovoljno dubok da bi usmrtio Beganovića. Sumnja se da se Beganovića napada zbog protivljenja odlascima mladih na ratišta u Siriju i Irak. On je i svjedok protiv Huseina Bilala Bosnića, optuženog za kazneno djelo javnog poticanja na terorističke aktivnosti vezane uz vrbovanje mladih u Irak i Siriju u borbi za Islamsku državu.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

I tako je Picula postao najpopularniji političar u Hrvatskoj

Plakati s Toninom Piculom u ustaškoj kapi osvanuli u Srbiji: Desničari reagiraju na njegovo imenovanje izvjestiteljem Europskog parlamenta za...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -