Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

DRŽAVA U KLADUŠI NE POSTOJI: Borca protiv radikalnog islama imama Beganovića opet izboli nožem

Must Read

Selvedin Beganović, imam koji je upozoravao na problem odlazaka mještana u rat u Siriju, napadnut je jučer peti put.Efendija Beganović, imam u džematu Trnovo u Velikoj Kladuši, izboden je nožem oko 14 sati u džamiji, objavio je “Avaz”. Nepoznati napadač izbo ga je na više mjesta po ruci, vratu i prsima.

Beganović je prije ovoga posljednji put napadnut u veljači ove godine kada ga je nepoznata osoba također izbola nožem, ispred imamske kuće. Tada je uboden nožem u više dijelova tijela, a ozljede nisu bile opasne po život. Policija je tada pozvala četiri osobe na razgovor.

Prvi napad na Selvedina Beganovića dogodio se 8. prosinca 2014. navečer kada je Beganović izboden nožem. I drugi napad, pet dana kasnije, 13. prosinca prošle godine, također navečer, dogodio se na ulazu u džamiju. Nepoznati napadač tada je Beganovića udario s leđa tvrdim predmetom te je on izgubio svijest. Treći napad dogodio se prvi dan 2015. Nepoznati napadač tada ga je ubo nožem na dva mjesta, jedan ubod bio je u predjelu srca, na sreću, nedovoljno dubok da bi usmrtio Beganovića. Sumnja se da se Beganovića napada zbog protivljenja odlascima mladih na ratišta u Siriju i Irak. On je i svjedok protiv Huseina Bilala Bosnića, optuženog za kazneno djelo javnog poticanja na terorističke aktivnosti vezane uz vrbovanje mladih u Irak i Siriju u borbi za Islamsku državu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Crook likely decided the presidential election. But not in the way he intended…

On the German portal FOKUS, psychologist and professor Dr. Florian Becker analyzes events in the USA: Dramatic Incident In the USA,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -