Subota, 19 listopada, 2024

Proračun institucija BiH: Za doček Pape 990.000 KM

Vrlo

U Prijedlogu proračuna institucija BiH za 2015. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 990.000 KM namijenjena za Program realiziranja službene posjete poglavara Vatikana pape Franje Bosni i Hercegovini.

– U direktnim transferima je predviđena stavka, po zahtjevu Predsjedništva, za doček pape u šestom mjesecu 2015. godine, u iznosu od 990.000 KM – kazao je ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda na sjednici Komisije za financije i proračun Zastupničkog doma državnog parlamenta, koja je razmatrala Prijedlog zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2015 godinu.

Po njegovim riječima, transferiranje će se vršiti prema Vrhbosanskoj nadbiskupiji za organizaciju ove posjete temeljem financijske i tehničke dokumentacije.

– Ukupan zahtjev za ovo je bio dva milijuna i nešto, odobreno je 990 tisuća. Ostale troškove će preuzeti, suglasno dogovoru, Županija Sarajevo i Vlada Federacije BiH – kazao je Bevanda, prenosi Fena.

Papa Franjo će 6.lipnja 2015. pohoditi glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Dodik o Schmidtu: “Rekao je ono što svi stranci misle, ali mudro šute”

  Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, dao je oštru izjavu vezano uz nedavnu reakciju visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmidta,...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -