Utorak, 22 listopada, 2024

Uhićeni Hasanović, povezan s napadom u Zvorniku, pripadnik je Islamske države!

Vrlo

Avdulah Hasanović, kojeg su pripadnici SIPA-e uhitili, a koji posljednja tri mjeseca intenzivno se družio s Nerdinom Ibrićem, koji je izvršio teroristički napad u Zvorniku u kojem je ubijen jedan policajac, a dvojica ranjena, je bio ranije kriminalistički obrađivan po pitanju odlaska na ratište u Siriju, a vezano za vehabijski pokret.

Hasanović je, kako saznaje “Avaz” ranije uhićivan u policijskoj akciji DAMASK, zbog sumnje da je bio pripadnik ISIL-a. On je do prošle godine bio u Siriji.

Ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač je danas obišao ranjene policajce u Općoj bolnici.

On je rekao da MUP RS-a intenzivno radi na terenu sa SIPA-om i drugim agencijama na ovom slučaju i istakao da je stanje sigurnosti i dalje na najvišoj razini te potvrdio da nema uznemirenja građana Zvornika, niti građana negdje drugo u RS.

Povodom terorističkog napada u policijskoj stanici u Zvorniku koji se dogodio jučer, sukladno uputama postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH, formiran je zajednički istražni tim koji čine policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-a Republike Srpske. Zajednički istražni tim započeo je sinoć uviđaj na licu mjesta, koji je završen rano jutros, priopćeno je iz SIPA-e.
Nerdin Ibrić (1992) iz Sapne ubio jednog i ranio dvojicu policajaca prije nego je likvidiran

– Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, pripadnici zajedničkog istražnog tima izvršili su pretrese objekata na dvije lokacije na području općine Zvornik s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelom terorizam.

Izvršenim uviđajnim radnjama i pretresima pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, te prikupljeni tragovi na licu mjesta koji će poslužiti u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. Pripadnici zajedničkog istražnog tima sinoć su uhitili osobu inicijala A.F.H., koja je privedena u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli, gdje se nad njom vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predana Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje. Istovremeno se u svojstvu svjedoka saslušava veći broj osoba.

Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju dalje aktivnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja i dokumentiranja krivičnog djela – navodi se u priopćenju SIPA-e.

Po nalogu glavnog tužitelja formiran je istražni tim u koji su uključeni tužitelji iz Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, kao i istražitelji i stručni suradnici, koji će raditi na istrazi u ovom predmetu. Tužitelji i osoblje će zajedno sa policijskim djelatnicima MUP-a RS i SIPA-e i partnerskim institucijama, prikupljati dokaze i vršiti istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja terorističkog akta u Zvorniku, navedeno je u priopćenju TužiteljstvaBiH.

– Po naredbi glavnog tužitelja, na mjestu događaja, tijekom noći je obavljen uviđaj i izuzeti su forenzički tragovi, a provest će se dalje istražne radnje s ciljem da se utvrde motivi napada kao i povezanost drugih osoba ili pomagača, koji su sudjelovali u izvršenju krivičnog djela. Tužiteljstvo BiH i policijske agencije nastavljaju intenzivan rad s ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenog krivičnog djela – navodi se u priopćenju./HMS/

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Hrvatska dobila poziv Europskog suda za ljudska prava u slučaju Kovačević

Republika Hrvatska zaprimila je poziv Europskog suda za ljudska prava za uključivanje u postupak Slavena Kovačevića protiv Bosne i...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -