Nedjelja, 28 travnja, 2024

GAF UN-a: Tvrdi da su Bosanci i Hercegovci jednako sretni iako je indeks sreće u sunčanoj Hercegovini daleko veći

Must Read

UN-ova inicijativa ‘Mreža rješenja za održivi razvoj’ objavila je svoje četvrto godišnji izvješće o sreći u svijetu, uz koji je navedena i ljestvica zemalja po tome koliko su njihovi građani sretni
Švicarska je najsretnija zemlja, a BiH je zauzela 96. mjesto s ocjenom (4,94), stoji u najnovijem UN-ovom globalnom izvješću o sreći kojim se pokušava utvrditi razina sreće u 158 zemalja svijeta.
 
Od zemalja regije Hrvatska je na 62. mjestu s ocjenom 5,75., Slovenija je 55. (5,84), Crna Gora 83.(5,19), a Srbija 87.(5,12).
 
UN-ova inicijativa ‘Mreža rješenja za održivi razvoj’ objavila je svoje četvrto godišnji izvješće o sreći u svijetu, uz koji je navedena i ljestvica zemalja po tome koliko su njihovi građani sretni.
 
Lista je sastavljena na temelju Gallupovog globalnog istraživanja u više od 158 država, a ispitanici su stupanj sreće ocjenjivali od 0 do 10, pri čemu nula predstavlja najgori, a desetka najbolji mogući život.
 
Najsretniji su stanovnici Švicarske (prosječna ocjena 7,58), Islanđani (7,56), Danci (7,52), Norvežani (7,51) i Kanađani (7,42).
 
Najnesretnijih pet država na svijetu su Ruanda (3,46), Benin (3,34), Sirija (3,00), Burundi (2,90) i Togo (2,83).
 
Svjetski izvještaj o sreći za 2015. uključuje i analizu s područja gospodarstva, psihologije, zdravlja, BDP-a po glavi stanovnika, društvene podrške, očekivane životne dobi, percepcije korupcije i solidarnosti sugrađana.
 
(Fena/md)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Službeni Zagreb Mate Granića ugostio je vrlo vjerojatnog ubojicu viteške djece. BH Hrvati dali su Graniću 3 saborska zastupnika. Jesmo li proklet narod?

Zoran Milanović je prvi hrvatski političar kojem je uspjelo imena viteške djece, pobijene na vrtuljku, a čije ubojice Sarajevo...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -