Srijeda, 23 listopada, 2024

SULJAGIĆ ŽALI ŠTO ŠAHOVNICE NISU PALE PRED NJIM: Reufe, ljubomoran sam!

Vrlo

Politički skandal koji potresa  EPHZHB , nakon posjeta federalnog ministra energetike, Reufa Bajrovića, kada je  platformaška uprava poltronski naredila skidanje svih plaketa, zahvalnica, i fotografija koje na sebi sadrže hrvatsku etničku heraldiku, koja je službena heraldika u BIH, i dio ukupnog BH identiteta i državnog kolorita na svom Twitter profilu komentirao  je i  Emir Suljagić, član Predsjedništa DF-a , zamjenik ministra obrane BiH i najviši bošnjačkih desničar i nacionalist.

“Ljubomoran sam, Reufe”  – aludirajući tako da mu je krivo što šahovnice i grbovi , nisu  popadali pred njim.

Podsjetimo, iz sale su izbačene brojne zahvalnice, priznanja hrvatskih udruga i športskih klubova koja su godinama bila uručivana EP HZ HB pa čak i u mandatu ove Uprave. U tome činu vidi se i svo licemjerstvo iste. S jedne strane pune 4 godine šalju priopćenja i naslikavaju se pred hrvatskim zastavama i općinama a onda pri prvom dolasku bošnjačkih nacionalista u zgradu Uprave iste sklanjaju.

Potvrdu ove informacije smo dobili od članova Nadzornog odbora spomenute tvrtke koji su i dodali da Krešić i njegovi suradnici čine sve kako Uprava tijela EP HZ HB ovih dana ne bi odlučivala o njihovoj smjeni.

Na ovaj sramotni čin reagirao je i Nezavisni sindikat uposlenika EP HZ HB.

“Gazi se sve što je sveto da bi se osigurala pozicija generalnog direktora i izvršnih direktora tako da ništa više nije sveto, sve je na prodaju i dopuštena su sva sredstva pa se došlo do toga da se uklanja i obilježje jednog konstitutivnog naroda.

Već i prije smo tražili od svih Uprava Društva da ispred ili unutar zgrade JP EP HZHB d.d. Mostar naprave spomen obilježje za sve poginule radne kolege i branitelje pripadnike Oružanih snaga BiH koji su u domovinskom ratu izgubili svoj život stvarajući između ostalog i poduzeće od kojega svi mi uposlenici živimo. Za ovu inicijativu smo dobili i potporu Nadzornog odbora JP EP HZHB u kolovozu 2007. godine ali se ona nikad nije realizirala.” , stoji u priopćenju.Ž

Nakon što je informacija o uklanjanju hrvatskog znakovlja izišla u javnost došlo je do pobune unutar same tvrtke. Jedan radnik je netom prije drugog sastanka Bajrovića s upravom na zid prostorije točno iznad stola za sastanke okačio hrvatski grb. Isti radnik sutradan je pozvan na razgovor. Hoće li dobiti otkaz ili mu će kazna biti određena smanjenjem plaće odlučit će Krešić&Co.

Saznajemo i da je Platformaška uprava pregledavala snimke video kamera kako bi utvrdila identitet istog. Prijetnje su išle i prema sindikatu. Očito je da oni koji su prije 4 godine nelegalno zasjeli na čelo EPHZHB ne namjeravaju stati do zadnjeg dana s prijetnjama, ucjenama i pritiskom na radnike ne bi li ih nova nada energetike, Reuf Bajrović nekako zadržao na pozicijama.

Postavlja se pitanje, što bi se dogodilo, i koja bi bila reakcija bošnjačke javnosti da prilikom posjeta nekakvog hrvatskog ministra u Elektroprivredu BIH , Uprava te kuće, makne svo znakovlje s ljiljanima ili bošnjačkom heraldikom u čast posjete istog?

Bajrović i Suljagić poznati su kao najmlađe nade bošnjačkog velikonacionalnog projekta. Bajrović se svojevremeno proslavio profašističkim izjavama kada je parafrazirao samog HItlera, navodeći kako postotak određenog naroda određuje i postotak njegovih političkih prava dok ako slušate sve češći Suljagićev šovinizam prema Hrvatima, dobijate osjećaj da su zapravo Hrvati rokali po Srebrenici. Čudan je taj PTSP.

poskok.info

 

 

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -