Petak, 27 rujna, 2024

BASHAR AL-ASSAD: Turska ignorira teroriste

Vrlo
Assad je, u intervjuu za američku tv postaju CBS, optužio turskog premijera Recepa Tayipa Erdogana ne samo za nespriječavanje prelaska terorista iz Turske u Siriju, već i za aktivnu podršku ”Islamskoj državi”.

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad optužio je Tursku da “namjerno ignorira teroriste Islamske države” dok oni pokušavaju prijeći granicu i ući u Siriju.

Assad je, u intervjuu za američku tv postaju CBS, optužio turskog premijera Recepa Tayipa Erdogana ne samo za nespriječavanje prelaska terorista iz Turske u Siriju, već i za aktivnu podršku ”Islamskoj državi” (IS).

Prema njegovim riječima, IS širi utjecaj u Siriji dobrim dijelom i zbog Erdogana, kog je nazvao “fanatikom Muslimanske braće”, prenio je Sputnjik.

Upitan vjeruje li kako bi Erdogan mogao zaustaviti ubacivanje terorista na sirijsku teritoriju, Assad je odgovorio: “Da, naravno. On ne samo da ignorira teroriste koji dolaze u Siriju, on ih podržava, logistički i vojno. Direktno. Svakodnevno”.

Assad je naveo da je Erdogan “neko tko pati od političke megalomanije i misli da je sultan nove ere 21. vijeka”.

Sirijski predsjednik je u intervujuu govorio i o odnosima sa SAD, navodeći da je Damask oduvijek želio dobre odnose sa Washingtonom.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

KAOS U SABORU: Grmoja i Selak Raspudić razbucali Zekanovića u 2 min

Slobodan govor saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića koji je svojih pet minuta iskoristio kako bi se osvrnuo na govore saborskih...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -