Srijeda, 26 lipnja, 2024

HDZ 1990 pokrenuo inicijativu za rušenje Ashdowna

Must Read

Gradski odbor Mostar HDZ 1990 pokrenuo je inicijativu za nastavak razgovora o izmjenama izbornog zakona i Statuta grada Mostara , te je u tu svrhu uputio poziv svim parlamentarnim političkim strankama na području Grada Mostara i OHR-u.

”Nakon bezbrojnih neuspjelih pokušaja za iznalaženjem rješenja i izmjena izbornog zakona vezano za grad Mostar, GO HDZ 1990 Mostar je pozvao sve parlamentarne stranke sa područja grada Mostara i OHR-u Mostar, na nastavak razgovora o izmjenama IZ vezanog za izmjene Statuta grada Mostara”, navodi se u priopćenju.

Kako je priopćeno, Gradski odbor Mostar HDZ 1990 traži, u što skorijem roku, očitovanje svih adresiranih stranaka i OHR-a, kojim bi se pokazala spremnost za nastavkom aktivnosti vezanih za iznalaženje zajedničkog i najpovoljnijeg rješenja za sve građane grada Mostara.

Podsjećamo, Ustavni Sud je 26. studenog 2010. godine donio zaključio kako izbori u Gradu Mostaru nisu u skladu s Međunarodnim paktom o građanskim i političkim pravima, koji je sastavni dio Ustava Bosne.

Temeljem te odluke je naloženo Parlamentarnoj skupštini BiH da u roku od šest mjeseci izmijeni Izborni zakon za grad Mostar.

Unatoč pregovaranjima u više navrata, konačni dogovor nije postignut, te se u Mostaru izbori nisu održali od 2008. godine./HMS/

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO potvrdio Marka Ruttea za novog glavnog tajnika

NATO saveznici službeno su izabrali danas nizozemskog premijera Marka Ruttea za novog glavnog tajnika NATO-a. Rutteovo imenovanje postalo je formalnost...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -