Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

I TAKO SE BRANILA DOMOVINA: “Patriotske” snage ABIH prisilile unutarnjeg neprijatelja da siluje vlastitu majku

Must Read

SARAJEVO – Istražitelj Tužiteljstva BiH Slaviša Lučić izjavio je na suđenju pripadnicima ABIH Adilu Vojiću i Bekiru Mešiću, optuženim za silovanje građanke sprske nacionalnosti  u Bihaću, da je tijekom istrage utvrdio da je i sin bio prisiljen silovati vlastitu  majku.
“Sin oštećene je bio prisiljen izvršiti bludne radnje nad vlastitom majkom, nakon čega se nisu mogli pogledati u oči. On je umro u Americi od tih posljedica”, naveo je Lučić.
Lučić, koji je prije nekoliko godina počeo istraživati ​​ovaj zločin, rekao je da je tijekom saslušanja silovane čiji su inicijali AN uočio da je u lošem psihičkom stanju, te da je taj događaj ostavio posljedice i na njenu obitelj.
Kao prvi svjedok Tužiteljstva na početku suđenja Vojiću i Mešiću, Lučić je rekao da je žrtvi prezentiran fotoalbum u kojem je ona prepoznala optužene, koje je poznavala i od ranije, prenosi BIRN.
Vojiću i Mešiću na teret je stavljeno da su, kao pripadnici 501. brigade Petog korpusa Armije BiH / ABIH /, u noći između 1. i 2. svibnja 1994. godine naizmjenično silovali ženu čiji su inicijali AN, te natjerali i drugu osobu da izvrši seksualno zlostavljanje nad njom.
Svjedok Lučić je rekao da su privremeno izuzeli određenu medicinsku dokumentaciju iz Kantonalne bolnice u Bihaću.
Tužitelj Ćazim Hasanspahić je rekao u uvodnoj riječi da će dokazati navode optužnice, dok je obrana navela da u ovoj fazi postupka neće iznositi uvodnu riječ.

Nastavak suđenja je zakazan za 25. ožujka

 

Ova tužna vijest neće biti objavljenana FTV-u. Ako i bude spomenut će se žrtva , i imena optuženih, bez jasne osude činjenice da su to bili pripadnici ABIH, kao što to FTV čini kada se radi o zločinima HVO-a i VRS-a.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Hrvatski Kantoni Nemaju Svoje TV Kuće?

Hrvate se uvuklo u priču o kanalu na hrvatskom jeziku na razini države, koji je protuustavan Kada govorimo o medijima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -