Subota, 4 svibnja, 2024

TKO O ČEMU EMIR O HUŠKANJU: Karamarko ratnohuškačkom retorikom, želi ostvariti ratne ciljeve

Must Read

Demokratska fronta najoštrije osuđuje današnju izjavu predsjednika HDZ-a RH, Tomislava Karamarka nazivajući je ratnohuškačkom, kao i stavove izrečene na zasjedanju nevladine organizacije Hrvatskog narodnog sabora. Tako naime glasi uvod u poprilično šizofreno priopćenje ove stranke koja je navodno socijaldemokratska, moderna, tolerantna i proeuropska.

Priopćenje HNS-a u kojem se predlaže najobičnije unutarnje preuređenje zemlje naziva se ratnim ciljevima, dok se Karamarka koji daje podršku šansi BIH da krene naprijed naziva ratnim huškanjem.

I kada se mislilo da je u BIH konačno došlo do sloma šovinističkog bošnjačkog nacionalizma umotan u celofan Lagumdžijine građanštine Zlatko je dobio , luđeg, agresivnijeg i paranoičnijeg nasljednika dostojnog sebi. Suljagića. Ono što Komšić i Lagumdžija nisu uspjeli u rastakanju BIH, u internacionalizaciji hrvatskog pitanja i jačanju svijesti u svijetu o posljednjoj  majorizaciji u Europi, koja se upravo događa u BIH, taj proces mogao bi dovršiti Suljagić. U to ime poželimo mu dobro zdravlje i natavak političkog djelovanja.

“Stavovi šefa opozicijske stranke u susjednoj državi, koji u potpunosti korespondiraju sa danas deklariranim ciljevima NVO HNS i nisu ništa drugo nego još jedan pokušaj postizanja ratnih ciljeva mirnodopskim putem”, navode iz DF.

“Izmjene Ustava, odnosno Izbornog zakona su moguće u, za to Ustavom i zakonima ove zemlje propisanoj proceduri, te bilo kakvi pokušaji da se izmjene ustavno-pravnog poretka ishoduju izvaninsituticionalnim pritiscima susjednih država i njihovih satelita neće proći. Zahtjeve sadržane u tzv. deklaraciji s tog skupa smatramo zahtjevima za uvođenje i ozakonjenje aparthejda na polovici teritorija BiH, i stoga će u nama imati protivnike zauvijek”, navode u priopćenju. Dodaju kako u DF nikad neće pristati na to da u miru predaju ono što je sačuvano u ratu.

Kako su naglasili “organizatori tzv. sabora bi trebali znati da se ratni ciljevi mogu postići samo ratnim sredstvima”.

“Proglašavanje cijelih skupina Bosanaca i Hercegovaca druge vjere i etničke pripadnosti za neprijatelje, što rade Dragan Čović i Božo Ljubić i strategijom izravne konfrontacije s njima – Bošnjacima, Srbima, Hrvatima koji misle drugačije od njih, te posebno onima koji se osjećaju primarno kao Bosanci i Hercegovci – nema budućnost i završit će potpunim krahom. DF ostaje vječno privržena vrijednostima ZAVNOBiH-a, te pozivamo stranke lijeve provinijencije na zajedničku borbu protiv vrijednosti u ime kojih su stotine tisuća građana ove zemlje protjerane, a desetine tisuća ubijene. Kada protivnici zajedničke i jedne BiH ovako jasno artikuliraju svoju namjeru da je raskomadaju, mi nemamo izbora nego još čvršće stati u njenu obranu”, istaknuli su iz DF, piše Oslobođenje.

Dodaju kako izjava predsjednika HDZ RH predstavlja nagovještaj povratka Republike Hrvatske politici iz devedesetih godina i svrstava ga uz bok ekstremnoj desnici unutar Europske unije koju predvode Nacionalni front i Jobbik. Kako navode, eventualna pobjeda Karamarkovog HDZ-a na izborima u RH bi imala izuzetno negativne posljedice po EU integracije BiH i Srbije i nadaju se da će EU Komisija i zemlje članice reagirati s ciljem spriječavanja ovakvog razvoja događaja.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -