Nedjelja, 5 svibnja, 2024

VIJEĆE ZA TISAK: Najviše žalbi na pisanje i komentare slučaja Galić

Must Read

Žalbena komisija Vijeća za tisak u Bosni i Hercegovini razmatrala je 15 žalbi na pisanje tiskanih i online medija, priopćeno je iz Vijeća za štampu BiH.

Najveći broj žalbi se odnosio na pisanje medija i komentare posjetitelja portala o događanjima u vezi s projekcijom filma “Neđo od Ljubuškog“.

– Sadržaj tekstova i komentara objavljivanih u proteklom razdoblju u vezi sa “slučajem Galić” obiluju različitim ideološkim, političkim, psihološkim i drugim stavovima koji dijelom oslikavaju i stanje društvene svijesti.

Najveći dio spomenutih tekstova i komentara sadrži, nažalost, primjere širenja mržnje i huškanja, brutalne diskreditacije ljudi, diskriminacije ili poništavanja temeljnih moralnih i općih ljudskih vrijednosti. To je uistinu zabrinjavajuće, navodi se u priopćenju Vijeća za štampu.

U okviru svoje nadležnosti, Žalbena komisija Vijeća za tisak u BiH apelira na urednike medija i novinare da se daleko odgovornije angažiraju na afirmaciji, prije svega, profesionalnog novinarstva. Komisija apelira na dosljednu primjenu Kodeksa za tisak i online medije BiH.

Žalbena komisija također podsjeća urednike portala da su odgovorni za zadržavanje komentara posjetitelja, ako oni sadrže govor mržnje, huškanje, diskriminaciju i prijetnje. Obaveza je urednika da takve komentare brišu sa svojih portala, navodi se u priopćenju.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -