Nedjelja, 29 rujna, 2024

ŠPIRIĆ: Otkad je Šefik Džaferović vitalni nacionalni interes Srba?

Vrlo

SARAJEVO – Nikola Špirić, zastupnik SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, tvrdi da zajednička izjava o europskom putu BiH, ako nije temeljena na Ustavu i Daytonskom sporazumu, predstavlja stranputicu.

– BiH, ako želi krenuti k EU-u, mora poštivati Daytonski mirovni sporazum i Ustav, koji ne podrazumijeva prijenos nadležnosti u skrivenoj formi, rekao je Špirić napominjući da treba pokazati više kompetencija na usuglašavanju te izjave.
– Teško mi je pretpostaviti da je izjava do te mjere cementirana i da ne podrazumijeva nikakve promjene ako su lideri političkih stranaka s ministrima vanjskih poslova Njemačke i Velike Britanije i Predsjedništvom BiH dogovorili da će izjava pretrpjeti izvjesne korekcije, naveo je Špirić izražavajući bojazan da je ponovno na sceni “inat politika” u BiH.

On je kazao i da SNSD još nije dobio izjavu kako bi o njoj razgovarali te je iznio pretpostavku će se raditi o usuglašenoj, a ne o ponuđenoj izjavi, koja nije bila predmet usuglašavanja. Komentirajući otvoreno pismo potpredsjednika NDP-a Momčila Novakovića upućeno predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku u povodu najave da će zastupnici SNSD-a napuštati sjednice Parlamenta BiH sve dok ne bude smijenjen predsjedatelj Zastupničkog doma BiH Šefik Džaferović, Špirić kaže da bi se koalicija okupljena oko SDS-a trebala upitati otkad je to Džaferović vitalni nacionalni interes Srba.

– Takozvana koalicija za promjene okupljena oko SDS-a trebala bi shvatiti da se nacionalni interes Srba i RS-a ne postiže otvorenim pismima i prepucavanjima u javnosti, već da to podrazumijeva da se sjedne i definira taj vitalni interes, zaključio je Špirić.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Potpisan ugovor vrijedan 500.000 KM: U Ljubuškom se gradi prva Sigurna kuća u ŽZH

U Ljubuškom uskoro kreće izgradnja Sigurne kuće – skloništa za žrtve nasilja u obitelji i osobe koje uslijed životnih...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -