Petak, 3 svibnja, 2024

HRT traži odgovornost zbog priloga, udruge iz Ljubuškog spremaju tužbe Bahtijaru i medijima koji su ga prenijeli

Must Read

Da je lakše mijenjati ljude nego li loše navike, pokazao je Dnevnik 3 HTV-a što ga je u subotu uređivao i vodio Siniša Kovačić i u njemu prikazan izvještaj Miljenka Karačića o prosvjedu u Ljubuškom zbog prikazivanje dokumentranog filma “Neđo od Ljubuškog” autoriceSvetlane Broz.

Reakcija v.d. urednice Informativnog programa HTV-a Sanje Mikleušević-Pavić na prilog u kojem ni riječi nije bilo o Nedjeljku Galiću, kao ni o premlaćivanju njegove supruge Štefice, pokazuje međutim kako će novoizabrano vodstvo HRT-a makar pokušati loše navike mijenjati. Novinarska sloboda uključuje istinu i objektivnost, kazuje tako jučer, Mikleušević-Pavić.

“U ovom slučaju nisu poštovani postulati naše profesije, jer gledatelji nisu dobili i drugu stranu priče koja se odnosi na samu temu filma nakon kojeg je napadnuta i pretučena supruga pokojnog Nedjeljka Galića, Štefica Galić. U tom smislu izostale su osnovne informacije, a gledatelji su ne samo dovedeni u zabludu, nego, zbog načina na koji je prilog napravljen, nisu mogli shvatiti tko protiv čega prosvjeduje i o čemu je uopće riječ. Iako sam tek pet dana na čelu programa, zbog ovog priloga koji je prerastao u slučaj, kao vd. urednice IP-a preuzimam svoj dio odgovornosti, a nju ću zatražiti i od urednika i novinara” – poručuje Sanja Mikleušević-Pavić

 

Istovremeno predstavnici nekoliko udruga iz Ljubuškog spremaju tužbu protiv Amera Bahtijara osobno, kao i cijelog niza medija u BIH i RH koji su doslovce prenijeli njegov huškački pamflet  kao istinitu   i objektivnu  informaciju a koji je pravno i više nego sporan. On je naime medijima poslao priopćenje kako je Šteficu Galić pretukla predsjednica jedne od fašističkih udruga u Ljubuškom. Prije toga poslao je informaciju da ju je tukla grupa fašista koja joj je, dok ju je tukla čitala tekstove s Poskoka. Itd. Itd. Vijest je prema postojećom pravnim normama u BIH i RH kazneno utuživa jer se radi o ratnohuškačkom novinarstvu, koje potpiruje mržnju i koje je zabranjeno i kažnjivo.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -