Petak, 18 listopada, 2024

LIJANOVIĆ O PROSVJEDIMA: “Baš je lijepo vrijeme danas u Širokom, nemam pojma tko su ti ljudi koji protestiraju”

Vrlo


Povodom današnjih prosvijeda ispred tvrtke Lijanović d.o.o. u Širokom Brijegu, suvlasnik tvrtke Jerko Ivanković Lijanović kazao je novinarima da ovo nisu prosvijedi radnika tvrtke „Lijanović“ jer ova tvrtka već 12 godina nema zaposlenike iz razloga što je Uprava za neizravno oporezivanje na nezakonit način već 12 godina „drži“ blokirane račune.

– Riječ je o zaposlenicima društava koji su u najmu u prostorijama firme „Lijanović”. Ta društva imaju svoje vlasnike, svoje organe upravljanja i nemaju nikakvu vlasničku ili upravljačku strukturu vezanu s „Lijanović” d.o.o. – kazao je Ivanković Lijanović.

Po njegovim riječima, radi se o radnicima, vozačima, skladištarima i prerađivačima iz tvrtki „Alpen Mit” i „ZDI Produkt” Široki Brijeg.

Također, novinarima je negirao da su se prosvjednici danas premjestili ispred njegove kuće u Širokom Brijegu.

Podsjetimo, nakon što su tvrtki Lijanović zbog višemilijunskih carinskih dugovanja blokirani računi 2002. godine, Lijanovići su registirali firme na ime svojih rođaka, susjeda i poznanika,preko koih su nastavljali poslovanje u objektima tvrtke “Lijanovići ” neplaćajući obveze prema državi, zbog čega seprotiv njih priprema optužnica, ali i prema radnicima.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -