Četvrtak, 2 svibnja, 2024

UOČI SUSRETA Izetbegović: Spremni smo razbiti bojazan Hrvata u BiH, svima treba biti komotno

Must Read

Zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da je SDA spreman napraviti mehanizme koji će „razbiti bojazan Hrvata u BiH da su potisnuti“ i očekuje da će na sutrašnjem sastanku s čelnikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem biti potpisani okvirni zaključci.

– Ukoliko bude pristup „ili kako ja želim ili nitko“, onda neće ići nikako, rekao je Izetbegović novinarima nakon današnjeg razgovora s predsjednikom Demokratske fronte Željkom Komšićem.

Ističući da želi zajednički život Bošnjaka i Hrvata u BiH, Izetbegović je naveo da ne smatra da je stvaranje dvije škole, televizija, entiteta i izbornih jedinica „pod jednim krovom“ pravi put.

– Svjesni smo potrebe da se to pitanje riješi u vremenu koje je pred nama, jer se svi trebaju osjećati komotno, rekao je zamjenik predsjednika SDA.

Ukoliko bude postignut dogovor s HDZ-om BiH, Izetbegović je najavio da se u dokumentu “Programska načela za djelovanje zakonodavne i izvršne vlasti u BiH u mandatnom razdoblju 2014.-2018.”, koji su 9. studenoga u Sarajevu potpisali čelnici SDA, DF, SDS, PDP i NDP, neće mnogo toga promijeniti, osim što će biti dodati zahtjevi predstavnika hrvatskog naroda.

ABC Portal
- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

PENAVA: Ako se ne dogovorimo s HDZ-om, otvoreni smo i za nove izbore

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava izjavio je u četvrtak da je stranka, u slučaju da ne dođe do...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -