Srijeda, 26 lipnja, 2024

Talijanske priče univerzalnog ‘okusa’ na Tuzla film festivalu

Must Read

”I ove godine u Bosnu i Hercegovinu dovodimo veliku talijansku kinematografiju. Odabrali smo grad Tuzlu za predstavljanje remek djela koja pričaju o našoj zemlji kroz priče univerzalnog “okusa” i koje ne poznaju kulturne, jezičke ili generacijske barijere”, kazao je veleposlanik Italije u BiH Ruggero Corrias, najavljujući filmski festival posvećen talijanskom neorealizmu koji će biti održan u Tuzli od 11. do 16. rujna.
On je istaknuo da je siguran kako će tu poruku prihvatiti bh. publika i da će predstavljati izvor inspiracije za sadašnje i buduće mlade umjetnike.
Ova inicijativa, koju je realiziralo Veleposlanstvo Republike Italije u Sarajevu u suradnji sa Tuzla Film Festivalom i Centrom Dialogo, predviđa projekcije šest remek djela talijanske kinematografije, s potpisom velikana kao što su Roberto Rossellini i Vittorio De Sica, a među kojima će se moći vidjeti ostvarenja “Rim otvoreni grad” i “Umberto D”.
Tuzla Film Festival će Neorealizmu posvetiti večeri 11., 12. i 13. rujna projekcijama tri filma u Narodnom pozorištu u Tuzli.
U trećoj ediciji, Festival na kojem će nastupiti mladi umjetnici s cijelog Balkana ima za cilj promociju interkulturalnog dijaloga i regionalne mlade i kreativne kinematografske industrije.
Projekcije će biti nastavljene od 14. do 16. rujna pri Centru Dialogo, udruženju za promociju talijanskog jezika i kulture, koji je postao okupljalište ne samo italofona, nego i drugih, naslanjajući se na djelo “Udruženje građana talijanskog porijekla Rino Zandonai”, povijesnog predstavnika talijanske manjine u Tuzli.
Na sve projekcije ulaz je besplatan, priopćeno je iz Ureda za tisak i prevođenje Veleposlanstva Italije u BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

KOLONIJA: Još uvijek nema osude Murpheyevih zahtjeva niti od strane Predsjedništva BIH niti od strane Konakovića. Je li vrijeme da ih se natjera na...

Dana 15. juna 2024. godine, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Michael Murphy, iznio je kontroverzan zahtjev...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -