Subota, 25 svibnja, 2024

500 GODINA TURAKA BILO JE DOSTA: Makedonska vlada ukida turske serije

Must Read

Makedonske vlasti odlučile su napraviti radikalan korak u promoviranju nacionalnih sadržaja na televiziji, pri čemu će najveću cijenu platiti turske sapunice. Ivo Ivanovski, makedonski ministar za informatičko društvo, najavio je da će turske serije biti zamijenjene onima u makedonskoj produkciji

‘Uskoro počinje javna rasprava o novom Zakonu za medije koji predviđa nove regulative kojima će, na žalost nježnijeg spola, biti smanjeno prikazivanje nekih emisija, kao što su ‘Ifet’, ‘Ezel’, ‘1001 noć’, ‘Sulejman Veličanstveni’ i druge’, izjavio je Ivanovski za skopski dnevnik Večer.

Večer navodi da se turske serije u Makedoniji emitiraju u najgledanijim, a makedonska produkcija u neatraktivnim televizijskim terminima, najčešće iza ponoći, piše Srna.

Novi medijski zakon predviđa da 30 posto emitiranja u terminima od 8 do 20 sati čini makedonska produkcija koja bi 2014. godine trebala činiti 40 posto programa, a 2015. godine 50 posto.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -