5-godišnji heroj spasio obitelj od požara: 2-godišnju sestru iznio kroz prozor

Petogodišnji dječak iz Georgije u SAD-u probudio se, a spavaća soba bila mu je u plamenu, no nije paničario i njegove akcije spasile su čitavu obitelj.

Noah Woods imenovan je počasnim vatrogascem, a danas će za svoje junaštvo dobiti rijetko priznanje. Noah je jedan od osam članova obitelji koji su spavali u njihovoj kući u okrugu Bartow u nedjelju, kada ga je probudio dim i plamen u spavaćoj sobi koju dijeli s dvogodišnjom sestrom.

Skočio je iz kreveta, zgrabio sestru iz kuće kroz jedini slobodan izlaz, otvoren prozor, piše CNN. No Noah nije stao tu – vratio se u kuću kako bi obiteljskog psa odveo na sigurno. Zatim je otrčao do ujakove kuće (koji im je susjed) po pomoć, a zajedno su alarmirali ostatak obitelji.

Njegov čin vatrogasci su prozvali izvanrednim. Kažu da je za požar prouzročila preopterećena utičnici u dječakovoj sobi. Kad su stigli vatrogasci, Noah i četvero članova obitelji primili su pomoć zbog manjih opeklina i udisanja dima, prenosi Index.hr

“Božjom milošću svih devet naših najmilijih uspjelo je izaći iz našeg doma”, napisao je dječakov djed David Woods na platformi GoFundMe. “Da nije bilo njega, danas ne bismo bili ovdje.”

Zbog uništenja kuće, obitelj je zatražila pomoć od zajednice dok ponovno ne stanu na noge, a dosad je za njihovu kuću prikupljeno više od 16 tisuća dolara.