U FBiH 17 ljudi pod zdravstvenim nadzorom zbog koronavirusa

U Federaciji BiH je, prema posljednjim podacima, 17 osoba stavljeno pod zdravstveni nadzor zbog virusa korona, potvrđeno je iz Federalnog ministarstva zdravstva.

Radi se o kontinuiranom epidemiološkom nadzoru, koji provodi Krizni Stožer u suradnji s epidemiološkim službama Devet osoba u Sarajevskoj županiji je u proteklom periodu stavljeno pod nadzor.

Kako navode iz Kriznog stožera, u skladu s naredbom Federalnog ministarstva zdravstva, koordiniraju rad županijskih zdravstvenih ustanova te daju preporuke shodno razvoju trenutne situacije u vezi s virusom korona.

Implementacija plana pripravnosti u prethodnom razdoblju odnosila se na provođenje mjere stavljanja osoba pod zdravstveni nadzor.

U razdoblju od 1. do 13. veljače za devet osoba je izdano rješenje za stavljanje pod zdravstveni nadzor, izvršena je obrada 195 pojedinačnih sanitarnih upitnika i 20 sanitarnih upitnika za grupu osoba koje su boravile ili još borave na području Sarajevske županije, čime se provodi propisani epidemiološki nadzor, navodi se u priopćenju Kriznog stožera Ministarstva zdravstva SŽ.