Srijeda, 29 svibnja, 2024

18. travnja 2024: Zove vas Vlada Srbije

Must Read

U četvrtak, 18. travnja, u 18 sati održat će se veliki skup na Trgu Krajine u Banja Luci, s kojeg će biti jasno i glasno da nitko ne može i neće poniziti Republiku Srpsku i srpski narod, bez obzira gdje i kakve odluke donosili.

Poziv na skup upućen građanima Republike Srpske, Srna u cijelosti prenosi:

“Dragi građani Republike Srpske, braćo i sestre, ponosni i slobodarski srpski narod Republika Srpska je pod najvećim udarcima u svojoj poslijeratnoj povijesti. Sve ono za što su se najbolji sinovi naše Republike borili i za koje su se borili u obrambeno-domovinskom ratu, danas nam žele oduzeti u miru.

I nije im dovoljno da nam pokušaju oduzeti ono od čega živimo, našu imovinu, resurse, šume, rijeke i plodnu zemlju. Nije im dovoljno da žele osporiti naše pravo da slavimo naš 9. siječnja, svjedočeći tako da je Republika Srpska rođena u miru, a ne u ratu.

Nije im dovoljno da imamo pravo demokratski birati naše predstavnike, koji su sankcionirani i suđeni na temelju nezakonitih odluka lažnih visokih predstavnika.

Nije im dovoljno da napadnu naše institucije, koje su jedini jamac naše slobode i opstanka u vječnim ognjištima. Sada su odlučili proglasiti potomke žrtava genocida iz Jasenovca, Prebilovca, Garavica i Starog Broda na rijeci Drini u Ujedinjenim narodima genocidnim narodom.

Da oni koji su izvršili genocid nad našim i drugim narodima diljem Europe i svijeta, ostatku nedostižnog srpskog naroda zapadno od Drine drže etiketu koja pripada njima, a ne Srbima.

Time su pokazali da ne samo da nam žele oduzeti imovinu, kompetencije, praznike i institucije, već i poniziti i kazniti cijeli mali, ali ponosni i slobodarski narod.

Zato vas pozivamo da se masovno okupite na velikom nacionalnom skupu u Banja Luci u četvrtak, 18. travnja 2024. godine i zajedno izrazite nezadovoljstvo inicijativom za usvajanje rezolucije o Srebrenici u Općoj skupštini UN-a.

Jasno i glasno reći da nitko ne može i neće poniziti Republiku Srpsku i srpski narod, bez obzira gdje i kakve odluke donosili.

Podići naše trobojnice visoko, kao simbol otpora svima onima koji žele osvojiti ne samo Republiku Srpsku, već i slobodarski duh našeg naroda.

“Nazvat ću vas 18. travnja, 18:00, Trg Krajine u Banja Luci!”

- Advertisement -

12 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -