Utorak, 21 svibnja, 2024

1.500 Sarajlija “zaključalo” ljubav kod Gradske tržnice

Must Read

Dosad je već 1500 Sarajlija kupilo katance u obliku srca i svoju ljubav “zaključalo” na ovom drvetu ispred Gradske tržnice u Ferhadiji.

Kako je ranije najavio autor projekta Kenan Zuković, drvo će tu stajati dok se ne popuni katancima, nakon čega će ga Općina Centar, koja je poduprla projekt, postaviti na jednu od atraktivnih lokacija u gradu. Cijene katanaca su pet KM, ali one mogu biti niže i više, u ovisnosti o tome koliko su građani voljni izdvojiti. Zuković ima 5.000 katanaca, a prema željama kupaca on također ugravira njihova imena na katance i dodatno ih ukrašava.

Akciju su podržale i mnoge poznate ličnosti, a večeras će to učiniti i nogometaši Željezničara predvođeni trenerom Amarom Osimom.

Riječ građana:

“Drago mi da iu Sarajevu imamo ovako nešto. Sličnu postavku sam vidjela iu Beču, s tim da je naše drvo ljubavi prije svega i drvo pomoći djeci oboljeloj od raka što mu daje još veći značaj”, kazala nam je Aida Zahiragić.

“Odlična stvar. Evo maloprije sam sa kćerkicom postavio dva lokota. Sviđa mi se prije svega jer na ovaj način pomažemo bolesnoj djeci i mislim da bi se još građana trebala uključiti u akciju”, ističe Asim Kulović.

“Mogu samo reći da je ideja odlična. Sarajevo svakim danom postaje sve više svjetska metropola. Ovakvih i sličnih akcija treba biti više”, govori Dejan Šetkić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -