Published On: Uto, velj. 13th, 2018

​Otežan promet zbog snijega u većem dijelu BiH

U većem dijelu zemlje prometuje se otežano i usporeno zbog snijega, a na dionicama u Hercegovini kolnici su mokri i skliski.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama cesta gdje su radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog klizišta na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad – Tarčin (lokacija Ban Brdo) promet je u dužini od 1 km preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog odrona na dionici M-14.2 Drvar – Resanovci promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi, usporeno se promet odvija na dionici M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (Gornji Šeher).

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je proemt za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-14.1 Odžak – Vukosavlje.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji na:  M-14.1 Brod – Odžak, Brčko – Bijeljina (naselje Gredice), M-19.3 Rogatica – Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskrižja ulica maršala Tita i braće Brkića do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer