Published On: Ned, srp 29th, 2018

​Odvjetnici u Srbiji obustavljaju rad zbog ubojstva kolege

Zbog ubojstva odvjetnika Dragoslava Ognjanovića u Beogradu, odvjetničke komore Srbije i Beograda su najavile da će sutra, 30. srpnja, potpuno obustaviti rad na tjedan dana i da će dati novčanu nagradu onome tko tužiteljstvu dostavi vjerodostojnu informaciju o počiniteljima tog zločina.

“Ubojstvo odvjetnika Miše Ognjanovića na najdrastičniji način pokazuje u kakvim okolnostima odvjetnici u Srbiji obavljaju svoju profesionalnu djelatnost. Ovo ubojstvo je samo posljednje u nizu brojnih napada na odvjetnike od kojih je veliki broj do danas ostao nerasvijetljen”, priopćile su odvjetničke komore.

Kako su objasnili, cilj njihove obustave rada je slanje jasne poruke jedinstva profesije i čvrste odlučnosti da se odvjetnici neće miriti s takvim slučajevima. Odvjetnici traže od tužiteljstva i policije da odmah angažiraju sve kapacitete da bi se rasvijetlilo to ubojstvo.

Oni su najavili i da će zatražiti hitne sastanke s ministrima unutarnjih poslova i pravosuđa, Nebojšom Stefanovićem i Nelom Kuburović, da bi se “sagledale sve poduzete aktivnosti i formirao poseban istražni tim”.

“Tim bi činili predstavnici tužiteljstva, policije i odvjetnika u cilju brzog nalaženja počinitelja, čime bi se poslala jasna poruka svakome tko misli da može ubiti odvjetnika i proći nekažnjeno”, objasnili su u priopćenju.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x