Petak, 26 travnja, 2024

Frank Sintra bio je prvi “The Voice”

Must Read
Ove godine navršava se 100 godina od rođenja Franka Sinatre, što je iznimna prilika za raznoliko obilježavanje lika, rada i djela velikog američkoga pjevača…
Diskografi su već počeli, izdavanjem kolekcije Ultimate Sinatra sa sabranim djelima Franka Sinatre nastalim između 1939. i 1979. godine, s mnogo do sada neobjavljenih snimaka. Pedantni kroničari istražili su i došli do zaključka da je za života Sinatra imao 1400 snimanja tj. snimki.
Ultimate Sinatra objavljen je u nizu različitih CD i vinilnih izdanja uključujući i De Luxe CDizdanje s knjigom od 80 stranica. U međuvremenu su izdani deseci kolekcija Greatest Hits iliThe Best Of, no ovo je najsveobuhvatnije, najluksuznije i najvrednije izdanje. ‘Dodatnu vrijednost’ ovog izdanja čine prve snimke iz 1939. koje su mu i donijele status prve prave pop zvijezde u povijesti glazbe.
Bio je idol tinejdžerica, iako tada još nije bio u uporabi termin tinejdžer i glazba za tinejdžere. Tek 50-ih godina 20. stoljeća tinejdžeri imaju svoju glazbu – rock and roll i začinjavaca poput Elvisa Presleya, Chucka Berryja i ostalih.
Sinatra je u početku smatrao Presleya konkurencijom i tipom koji mu je oteo krunu, ali vrijeme je pokazalo da su obojica postali veliki da veći nisu mogli biti. Frank Sinatra postao je ikonom američke i svjetske glazbe. Postao je The Voice, vjerojatno najveći pjevač 20. stoljeća, a sličan njemu nije se pojavio, evo, ni u 21. stoljeću.
Najozbiljniji kritičari pisali su o njemu hvalospjeve, a skandalima je punio i društvene rubrike i kao pjevač i kao glumac. Za sporednu ulogu u filmu Odavde do vječnosti dobio je i Oskara, a optuživan je i kao navodni prijatelj komunista i mafijaša, ali je bio i prijatelj s Johnom F. Kennedyjem.
Frank Sinatra imao je buran privatni, društveni, glazbenički i glumački život kao malo tko među umjetnicima.
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

MACRON a peur que la Russie conquière l’Europe. Pourquoi a-t-il peur de ça ? Qu’est-ce qui est mal à ce que Paris soit libéré...

Le président français Emmanuel Macron a appelé à une défense européenne plus résolue et intégrée, exposant sa vision d'une...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -