Subota, 27 travnja, 2024

»Tunis posljednji zid između džihadista i Europe«

Must Read

TUNIS – Tunisu je potrebna vojna i financijska pomoć Zapada kako bi se mogao suočiti s islamističkim terorizmom, inače, Europa će se suočiti sa džihadistima, rekao je za “Independent” Mohsen Marzuk, savjetnik predsjednika Tunisa bežijo Kaida Esebsija poslije terorističkog napada u ljetovalištu sus.

“Nitko ne pomaže Tunisu … Mi ne želimo biti samo predmet lijepih govora. Hajde da se razumijemo, ovo je rat, a rat ne može čekati pomoć stići. Tunis je posljednji zid između terorista i Europe. Ako Tunis ne bude uspio da se suoči s njima, Europa će morati “, rekao je Marzuk.

Vlasti u Tunisu su uhitile 12 osoba osumnjičenih za sudjelovanje u terorističkom napadu koji je izvršio Sejfedin Rezgui, usmrtivši 38 turista, od toga 30 državljana Velike Britanije.

Marzuk je rekao da sigurnosnim snagama Tunisa treba više vozila i vojnih helikoptera, kao i dronovi i radari za kontroliranje granice s Libijom, odakle dolaze džihadisti.

Tunis je od SAD poručio osam vojnih helikoptera, ali oni neće biti isporučeni do 2017. godine.

“Prolazimo kroz vrlo teško razdoblje … Tek formiramo institucije, au isto vrijeme imamo rat protiv terorizma”, dodao je Marzuk, pise “Independent” , prenosi B92.

Tragediji u Susu prethodnio je teroristički napad na muzej Bardo, a od tada je uhićeno više od 1.000 ljudi, pod sumnjom da imaju veze s Islamskom državom i drugim radikalnim islamističkim organizacijama.

- Advertisement -

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sightcare supplement
sightcare supplement
3 months ago

SightCare supports overall eye health, enhances vision, and protects against oxidative stress. Take control of your eye health and enjoy the benefits of clear and vibrant eyesight with Sight Care. https://sightcarebuynow.us/

kerassentials official site
kerassentials official site
3 months ago

Kerassentials are natural skin care products with ingredients such as vitamins and plants that help support good health and prevent the appearance of aging skin. They’re also 100% natural and safe to use. The manufacturer states that the product has no negative side effects and is safe to take on a daily basis. Kerassentials is a convenient, easy-to-use formula. https://kerassentialsbuynow.us/

prostadine supplement
prostadine supplement
2 months ago

Prostadine is a revolutionary new prostate support supplement designed to protect, restore, and enhance male prostate health.

Последний

MACRON a peur que la Russie conquière l’Europe. Pourquoi a-t-il peur de ça ? Qu’est-ce qui est mal à ce que Paris soit libéré...

Le président français Emmanuel Macron a appelé à une défense européenne plus résolue et intégrée, exposant sa vision d'une...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -