Petak, 26 travnja, 2024

PATRIJOTA: B. Hadžiomerović se liječio sa dijagnozom “paranoika” da bi izbjegao vojnu obavezu

Must Read

Kandidat SDP-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović je novinar i urednik. Svoj novinarski angažman počeo je 1995. godine pred kamerama Televizije Bosne i Hercegovine. Radio je na OBN-u, magazinu Slobodna Bosna. Nakon “Fres free talk showa”, postao je urednik političkog magazina “60 minuta” na FTV-u, a bio je i urednik Informativno političkog programa FTV-a. Ovo je kroki biografije Bakira Hadžiomerovića. Njoj bi se mogle dodati neke infromacije tijekom polemika koje je imao kao novinar. Te informacije sežu od optužbi da je i sam podmićivan od strane određenih kompanija i utjecajnih osoba, do onih koje se odnose na , navodnu, kriminalnu prošlost njegove majke koja je radila kao trgovka.

Kao što je souđivan zbog klevete, tako i i sam tužio klevetnike. Jedan segment svoje biografije Hadžiomerović je brižno skrivao i nikad ga nije obznanjivao. Radio se o njegovoj hospitalizaciji kao pripadnika Armije BiH. Ovaj detalj iz njegove biografije i ne bi bio toliko važan da nije kandidat za člana Predsjedništva BiH. Stoga je važno da javnosti bude predočen i da se sam Hadžiomerović očituje o njemu.

bakir.dijagnoza1

 

The Bosnia Times je došao u posjed kopije originala ljekarskog nalaza koji datira iz oktobra i novembra 1994. kada je Bakir Hadžiomerović hospitaliziran i “upućen za vojnu ljekarsku komisijiu”, radi “ocjene sposobnosti vojnih lica za vojnu službu”. Iz priloženog i laik može pročitati da se radi o ljekarskoj dijagnozi sa ocjenom “poremećene ličnosti”. Prilog: Kopija faksimila lječničkog mišljenja:

bakir.dijagnoza1

 

bakir.dijagnoza2

http://thebosniatimes.com/crveni-karton-crvenom-kanidatu-b-hadziomerovic-se-lijecio-sa-dijagnozom-poranoika-da-bi-izbjegao-vojnu-obavezu/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vlada Srpske “seli” se iz Banja Luke u Srebrenicu 2. svibnja

SANKT PETERBURG - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će se Vlada Srpske sastati 2. svibnja u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -