Published On: Uto, ruj 30th, 2014

PATRIJOTA: B. Hadžiomerović se liječio sa dijagnozom “paranoika” da bi izbjegao vojnu obavezu

Kandidat SDP-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović je novinar i urednik. Svoj novinarski angažman počeo je 1995. godine pred kamerama Televizije Bosne i Hercegovine. Radio je na OBN-u, magazinu Slobodna Bosna. Nakon “Fres free talk showa”, postao je urednik političkog magazina “60 minuta” na FTV-u, a bio je i urednik Informativno političkog programa FTV-a. Ovo je kroki biografije Bakira Hadžiomerovića. Njoj bi se mogle dodati neke infromacije tijekom polemika koje je imao kao novinar. Te informacije sežu od optužbi da je i sam podmićivan od strane određenih kompanija i utjecajnih osoba, do onih koje se odnose na , navodnu, kriminalnu prošlost njegove majke koja je radila kao trgovka.

Kao što je souđivan zbog klevete, tako i i sam tužio klevetnike. Jedan segment svoje biografije Hadžiomerović je brižno skrivao i nikad ga nije obznanjivao. Radio se o njegovoj hospitalizaciji kao pripadnika Armije BiH. Ovaj detalj iz njegove biografije i ne bi bio toliko važan da nije kandidat za člana Predsjedništva BiH. Stoga je važno da javnosti bude predočen i da se sam Hadžiomerović očituje o njemu.

bakir.dijagnoza1

 

The Bosnia Times je došao u posjed kopije originala ljekarskog nalaza koji datira iz oktobra i novembra 1994. kada je Bakir Hadžiomerović hospitaliziran i “upućen za vojnu ljekarsku komisijiu”, radi “ocjene sposobnosti vojnih lica za vojnu službu”. Iz priloženog i laik može pročitati da se radi o ljekarskoj dijagnozi sa ocjenom “poremećene ličnosti”. Prilog: Kopija faksimila lječničkog mišljenja:

bakir.dijagnoza1

 

bakir.dijagnoza2

http://thebosniatimes.com/crveni-karton-crvenom-kanidatu-b-hadziomerovic-se-lijecio-sa-dijagnozom-poranoika-da-bi-izbjegao-vojnu-obavezu/

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare