Četvrtak, 18 travnja, 2024

ZVIZDIĆ U KINI Kina spremna ući u projekt Koridora 5c

Must Read

Kina spremna ući u projekt Koridora 5c
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić, razgovarao je u Pekingu s guvernerom Kineske razvojne banke Zhengom Zhijiem.
Razgovarali su o modelima financiranja transportnih, infrastrukturnih i energetskih projekata u BiH, kao i o modelu financiranja malih i srednjih poduzeća.
Guverner Zhijie je rekao da kineski investitori imaju interes prema našoj državi. On je pozdravio usvajanje srednjoročne razvojne strategije koja u jednom segmentu i govori o modelu razvijanja suradnje. Istaknut je interes za sudjelovanje u razmatranju modaliteta financiranja izgradnje određanih dionica na Koridora 5c. Razmijenjena su iskustva o značaju investicija i ekonomske i gospodarske suradnje. Na sastanku je izražena spremnost Kineske razvojne banke za javno privatno partnerstvo, a izrazili su interes da, upravo, prvi model počne sa radom na Koridoru 5c, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.
Sastanku je prisustvovao i veleposlanik BiH u NR Kini, Borislav Marić i direktor JP Autoceste Federacije BiH Jasmin Bučo.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -