Subota, 22 lipnja, 2024

Zubar prijeti, Koljač baca “dimne bombe”

Must Read

Živko Budimir dobio je zahtjev koji je potpisalo 56 zastupnika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH za stavljanje mandata na raspolaganje, ali je taj zahtjev poslan mimo svakog protokola, čak i bez imena predsjednika FBiH, kazao je novinarima u Sarajevu predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić nakon sastanka lažnog predsjednika FBiH Živka Budimira sa čelnicima Platforme, odnosno, predsjednicima SDA, HSP-a i Narodne stranke Radom za boljitak Sulejmanom Tihićem, Zvonkom Jurišićem i Mladenom Ivankovićem Lijanovićem te sa Svetozarom Pudarićem koji je sastanku nazočio uime SDP-a BiH.

Stoga, pojasnio je Jurišić, Budimir ovaj zahtjev smatra vrlo neozbiljnim te se o njemu neće ni očitovati.

“Budimir je ponovio da neće potpisati nikakvu rekonstrukciju Vlade FBiH. Ministri iz Platforme će nastaviti raditi svoj posao i provoditi aktivnosti iz Platforme”, rekao je Jurišić.

Dodao je da su “jednostrani izlazci iz Platforme i negiranje potpisanog neprihvatljivi”.

Potvrdio je da i on zna za “priče da nova koalicija ima 66 potrebnih ruku u Federalnom parlamentu” koji bi mogli podnijeti inicijativu za razrješenje Ustavnom sudu FBiH.

“Ne mogu oni smijeniti čelništvo FBiH, to treba uraditi Ustavni sud, a na osnovu ocjene da li predsjednik FBiH krši Ustav ili ne”, zaključio je Jurišić.

Jedna od opcija nakon koje bi uslijedile tražene rekonstrukcije je i ustavna obveza predsjednika FBiH da raspusti Parlament FBiH, ali to bi zahtijevalo i izvanredne izbore.

“Oni koji su najavljivali brzu rekonstrukciju Vlade FBiH i smjenu predsjednika i potpredsjednika FBiH, čak i do kraja ovog mjeseca, načekat će se”, stava je Jurišić, prenosi Fena.

Sa Živkom Budimirom danas je, u okviru sastanka čelnika Platforme razgovarao i predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak (NSRzB) Mladen Ivanković Lijanović koji je po završetku sastanka novinarima kazao da ova stranka smatra da je u ovom trenutku nemoguće napraviti bolju Vladu FBiH od sadašnje.

On je dodao da nije dobro zaustaviti proces i realizaciju programa koje su potpisale stranke okupljene i Platformi.

“Predložili smo Budimiru da pokrene inicijativu o sazivanju svih zainteresiranih stranaka za pravljenje vlade narodnog jedinstva”, kazao je Mladen Ivanković Lijanović.

Smatra da bi jedino takva vlada bila “malo bolja od ove trenutne”.

“Zastupnici NSRzB će, ukoliko se ponudi bolje rješenje, biti za njega.  Mi smo za rješenje, a ne za blokadu. Ne vidimo način na koji se Vlada FBiH može nabrzinu rekonstruirati”, kazao je Ivanković Lijanović.(Fena)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

SAD podiže tužbu protiv TikToka ne i Facebooka

MINISTARSTVO pravosuđa SAD-a planira usredotočiti nadolazeću tužbu protiv TikToka na optužbe da je popularna platforma društvenih medija kršila prava...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -