Published On: Ned, ruj 30th, 2018

Zračna luka u Dubaiju potvrdila da su je jemenski pobunjenici Huti napali dronom

Iako pojam terorizam najčešće povezujemo s bombašima samoubojicama ili otmicama zrakoplova, činjenica je da se terorističke grupe sve češće okreću upotrebi visoke tehnologije u ostvarenju svojih ciljeva.

Nema žrtava

Teroristi, izdašno financirani različitim kriminalnim aktivnostima, koriste sve blagodati 21. stoljeća, otvaraju grupe i stranice na društvenim mrežama, a počeli su koristiti i dronove. Potvrđuje to slučaj iz Dubaija gdje je zračna luka upravo priznala da je pretrpjela napad dronom, koji je srećom prošao bez fatalnih posljedica. Prema svim istražiteljima dostupnim informacijama, napad su izvršili jemenski pobunjenici Huti.

Spomenuti aerodrom prošlog je mjeseca također završio na naslovnicama tamošnjih medija zbog napada dronom, no tada je uprava zračne luke zanijekala incident. Ovog su ga puta potvrdili, no nema nikakvih detaljnijih informacija. Tako nije objavljeno kako je točno izgledao napad, koja mu je bila meta, te na koji je način zaustavljen.

Ipak, sama činjenica da je dron “operirao” na zaštićenom aerodromskom području predstavlja potencijalno ugrožavanje života tisuća putnika. Dovoljan je samo mali sudar sa zrakoplovom da dron izazove pogibiju stotina. Čini se kako su teroristi to itekako dobro shvatili i odlučili iskoristiti,a vlasti diljem svijeta imaju novi sigurnosni izazov, jer sve upućuje da će ovakvih napada biti još.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare