Zmaj od Šipova ponovno je kažnjen zbog ugrožavanja sigurnosti

MRKONJIĆ GRAD – Osnovni sud u Mrkonjić Gradu osudio je Iliju Grahovca, poznatijeg kao Zmaj od Šipova, na novčanu kaznu od 2.000 KM zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti na štetu sugrađanina Laze Z.

Ovo je drugi put u posljednjih mjesec dana da ovaj sud Grahovca osuđuje na novčanu kaznu za djelo ugrožavanja sigurnosti, piše Mondo.

Podsjećamo, Grahovac je 9. listopada također osuđen na kaznu od 2.000 KM zbog ugrožavanja sigurnosti predsjednika PDP-a Branislava Borenovića jer je u listopadu 2022. godine snimljen u jednom ugostiteljskom objektu kako prijeti tijekom televizijskog prijenosa prosvjednog skupa u koju je Borenović govorio: “Da sam znao da ćeš to reći, došao bih da te strijeljam” i “Sto puta je bolje ubiti Borenovića nego Bakira Izetbegovića”.

Posljednja osuđujuća presuda Grahovcu je izrečena za zločin koji je počinio u svibnju 2021. godine kada je prijetio sugrađaninu Lazi Z. što je također zabilježeno.

Kako saznajemo, Grahovac je na benzinskoj pumpi izvadio mrtvo tele iz prtljažnika svog vozila marke “golf” i bacio ga na zemlju, a zatim je ozlijeđeno tele opsovao i dodao: “Kako visi moja teleća crijeva, visiće i tvoja”. .” “.

Događaj je snimio jedan od prisutnih te isti dan snimku proslijedio oštećeniku, što je kod njega izazvalo osjećaj straha i ugroženosti.

Iz Osnovnog suda Mrkonjić Grad ističu da je Grahovac dužan platiti novčanu kaznu u roku od 30 dana od pravomoćnosti presude, uz upozorenje da će, ukoliko to ne učini, sud odrediti njeno prinudno izvršenje, ili je zamijeniti kaznu zatvora na način da se novčanom kaznom u iznosu od 100 KM zamijene kaznom zatvora od jednog dana.