Published On: Čet, pro 16th, 2021

ZH korak do prestanka štrajka, Kraljević sindikatu uručio sporazum

Ministar financija Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Toni Kraljević i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ-a Ružica Mikulić održali su sastanak s predstavnicima Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ZHŽ-a na kome su predstavnici županijske vlasti sindikalistima uručili prijedlog sporazuma.

Prema riječima ministra Kraljevića, potpisivanjem predloženog sporazuma udovoljilo bi se većini zahtjeva Sindikata, te bi se osigurale veće plaće uposlenicima u srednjim školama.

”Prostor za povećanje plaća otvorilo je nedavno vraćanje duga za doprinose proračunskim korisnicima iz ranijih godina prema Poreznoj upravi Federacije BiH, odnosno Zavodu zdravstvenog osiguranja ŽZH, Službi za zapošljavanje ŽZH i Zavodu MIO/PIO Federacije BiH u visini od 15.125.741 maraka. Smatram kako je predloženi sporazum dobar temelj za naredne razgovore koji bi u konačnici trebali dovesti do novog kolektivnog ugovora”- ocijenio je ministar Kraljević, izrazivši nadu kako će isti biti potpisan na obostrano zadovoljstvo.

Predloženi sporazum predstavnici Sindikata predstavit će svojim članovima, a istodobno bi ga na svojoj sutrašnjoj sjednici trebala razmatrati i Vlada ZHŽ-a.

Prihvaćanjem spomenutog sporazuma okončao bi se generalni štrajk srednjih škola u Zapadnohercegovačkoj županiji, koji traje od 24. studenoga.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare