ŽELJKA ANTUNOVIĆ: Ne znam što je u cjepivu, ali ne znam ni što je u bureku ili ćevapima

Nekadašnja SDP-ova ministrica obrane Hrvatske Željka Antunović objavila je razloge iza odluke da se cijepi. Objasnila je i zašto se na to odlučila iako ne zna točno sve sastojke cjepiva, prenosi N1.

Objavu Željke Antunović prenosimo u cijelosti:

“Cijepila sam se protiv covida. I ne, nemam pojma što je u cjepivu, ni u svim onima koja sam dobila kao dijete, kao što nemam pojma ni što sve zapravo ima u lijekovima poput Neofena ili Andola, koje uzmem kad zaboli glava ili udari fibra, ni što je u drugim tretmanima – anesteziji prilikom operacije ili najobičnijeg popravka zuba, antibiotiku protiv upale, ni u cjepivu protiv tetanusa, gripe, protiv ospica ili u cjepivima za djecu. Vjerujem svom doktoru kad kaže da je potrebno.

Također ne znam točno ni pouzdano što je sve u kroasanu, bureku ili ćevapima. Nemam pojma ni što je sve u drugoj hrani koju pojedem, piću koje popijem…

Ne znam niti svaki sastojak mog sapuna ili šampona ili dezodoransa. Ne znam dugoročni učinak korištenja mobitela niti je li kafić u kojem sam upravo popila duži espresso zaista koristio čiste šalice i je li osoblje opralo ruke.

Uglavnom…

Puno je stvari koje ne znam i nikada neću znati.

Znam samo jedno – život je kratak, jako kratak, a ja i dalje želim raditi nešto drugo osim da sam doma. I dalje želim izlaziti, družiti se i putovati i grliti ljude bez straha i pronaći onaj osjećaj života ‘otprije’.

Kao dijete i kao odrasla osoba cijepila sam se protiv zaušnjaka, ospica, rubeole, dječje paralize, vodenih kozica i još dosta drugih bolesti; moji roditelji i ja vjerovali smo znanosti i nikada nismo morali patiti niti prenijeti bilo koju od navedenih bolesti.

Cijepila sam se, ne zato jer vlada kaže da treba, nego:

  • Da se ne razbolim i ne umrem od Covida-19.
  • Da ne zarazim svoje najbliže i najdraže ali i one malo manje bliske i drage, pa čak i one potpuno nepoznate
  • Da ne zauzimam bolnički krevet ako se razbolim.
  • Da zagrlim svoje najdraže
  • Da ne moram raditi PCR ili antigenske testove da bih otišla u kino, na koncert, u kafić ili restoran, na putovanje i još mnogo toga što slijedi…
  • Da živim svoj život.
  • Da mi se dijete vrati u školu i bavi se sportom…
  • Da Covid-19 postane stara, loša uspomena.
  • Da nas zaštitim. SVIH NAS!”, objavila je Antunović./HMS/